Ucraina a exportat 3,33 milioane de tone de cereale prin portul Constanța

185
Ucraina a exportat 3,33 milioane de tone de cereale prin portul Constanța - 4comvexconstanta2-1681229988.jpg

Articole de la același autor

În primul trimestru al anului, prin portul Constanța au fost tranzitate 3,33 milioane de tone de cereale din Ucraina, a informat Autoritatea portuară pentru Reuters.


Pentru întregul an 2022, exportatorii au livrat 8,6 milioane de tone de cereale din Ucraina prin Constanţa, cerealele ajungând în portul de la Marea Neagră pe calea ferată, prin intermediul camioanelor sau prin intermediului barjelor pe Dunăre.


Portul Constanţa, care are o capacitate de stocare de aproximativ două milioane de tone, a intermediat exporturi de cereale în valoare de 24,01 milioane de tone pe ansamblul anului trecut.


La rândul său, operatorul feroviar CFR a declarat pentru Reuters că în 2022 a redeschis sau reabilitat 47 de linii de cale ferată care leagă România de Ucraina şi Republica Moldova. Lucrările de reabilitare a liniilor de cale ferată din portul Constanţa sunt în derulare. Cu toate acestea, milioane de tone de cereale din Ucraina, care sunt mai ieftine decât cele produse în UE, ajung în continuare în ţările vecine din cauza unor blocaje logistice şi a distanţelor mai scurte. 


În aceste condiţii au crescut nemulţumirile în rândul fermierilor din Europa Centrală şi de Est cu privire la valul de importuri de cereale ieftine din Ucraina, scutite de taxe vamale până în luna iunie 2024.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5901 secunde