Dacian Cioloş, solicitare către şefii Guvernului în legătură cu ministrul Petre Daea

157
Dacian Cioloş, solicitare către şefii Guvernului în legătură cu ministrul Petre Daea - ciolos-solicitare-1681056216.jpg

Articole de la același autor

Problemele fermierilor afectaţi de importul de cereale din Ucraina au nevoie de soluţii, atât la nivel naţional, cât şi european, a afirmat, ieri, europarlamentarul Dacian Cioloş, fost comisar european pentru Agricultură, care le-a solicitat co-premierilor Ciucă şi Ciolacu să nu joace viitorul agriculturii româneşti, credibilitatea, prestigiul şi greutatea României în Uniunea Europeană pe mâna unui ministru incompetent şi a unor interese politicianiste mărunte.

„Problemele fermierilor afectaţi de importul de cereale din Ucraina au nevoie de soluţii, atât la nivel naţional, cât şi european. De săptămâni bune atrag atenţia Guvernului, şefilor coaliţiei, Ciucă şi Ciolacu, şi ministrului Daea să nu trateze politicianist şi populist această situaţie, care nu face decât să alimenteze un curent antieuropean în ţară, suflând în pânzele AUR. La fel, la Bruxelles, le-am spus celor de la Comisia Europeană să fie atenţi la această problemă şi să nu o trateze superficial, pentru că altfel încurajează tocmai aceste reacţii populiste. De aceea, ca să fie limpede (şi o spun inclusiv cu experienţa mea de fost comisar european), Guvernul şi Comisia Europeană au partea lor egală de responsabilitate pentru rezolvarea acestei situaţii”, a declarat Cioloş, potrivit unui comunicat de presă al REPER.

Potrivit acestuia, despăgubirile argumentate superficial şi negociate dezastruos la Bruxelles de ministrul Daea sunt doar puţin mai mult decât praf în ochii fermierilor şi chiar şi un al doilea pachet de despăgubiri, care ar trebui să fie aprobat în săptămânile următoare, nu va reuşi să peticească decât parţial nevoile agricultorilor români şi nu face decât să compenseze parţial pierderi din trecut. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5397 secunde