Cioloş solicită Guvernului un plan de presiune politică pe Austria şi Olanda pe subiectul Schengen

351
Cioloş solicită Guvernului un plan de presiune politică pe Austria şi Olanda pe subiectul Schengen - ciolossolicita-1675091845.jpg
Europarlamentarul Dacian Cioloş afirmă că Guvernul trebuie să aibă un plan ofensiv diplomatic clar pentru a repune subiectul aderării României şi Bulgariei la Schengen pe agenda UE şi să pună presiune pe Austria şi Olanda în acest sens.

„După alegerile care au loc azi în landul Austria Inferioară, unul dintre motivele pentru care cancelarul Karl Nehammer a fost inflexibil total pe subiectul Schengen, mă aştept ca Guvernul României să aibă de mâine un plan ofensiv diplomatic clar pentru a repune subiectul aderării României şi Bulgariei la Schengen pe agenda UE. Doar că, din informaţiile publice pe care le avem, acest plan ori nu există, ori există, dar este ţinut atât de secret încât nici cei care ar trebui să îl pună în practică nu îl cunosc”, a scris Cioloş pe Facebook.

Potrivit acestuia, o coordonare cu Bulgaria pe tema Schengen ajută România.

„Ce aştept de la Guvern pentru acest obiectiv naţional sunt următoarele: un plan de negocieri, o echipă de negocieri consolidată cu instituţii, dar şi persoane care au competenţe pe aceste domenii şi o presiune politică constantă pe Austria şi Olanda pentru a se aşeza la masa negocierilor. Din acest plan ar trebui să facă parte şi Bulgaria, care, deşi urmează să organizeze alegeri, are un guvern în funcţie cu un premier care a dovedit că poate negocia eficient chiar dacă este învestit cu puteri limitate. Din experienţa ridicării vizelor canadiene pentru cetăţenii români pe care am reuşit-o în 2016, ştiu că o coordonare cu Bulgaria ajută, chiar dacă şi atunci vecinii aveau alegeri şi o agendă proprie”, a adăugat europarlamentarul.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1609 secunde