Noul partid al lui Dacian Cioloș a fost lansat

185
Noul partid al lui Dacian Cioloș a fost lansat - ciolos-1656343510.jpg

Articole de la același autor

Noul partid REPER, înfiinţat de Dacian Cioloş, a fost lansat, luni, de copreşedinţii Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru, în prezent eurodeputaţi, împreună cu zece parlamentari foști USR care s-au alăturat acestui proiect, potrivit Digi24


„Reînnoim proiectul european al României, este un proiect politic în care credem. (...) REPER este un proiect politic centrist, liberal, pro-european, foarte bine ancorat în valorile europene, în tot ceea ce ne oferă ca perspectivă de bunăstare şi de pace şi de prosperitate în UE. Este în acelaşi timp şi un proiect politic care se vrea, de la început, din prima etapă, foarte bine ancorat în nevoile societăţii”, a precizat Ramona Strugariu într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

Noul proiect politic are în centru oamenii, iar măsurile vor fi luate numai după consultarea cu societatea civilă, cu mediul de afaceri, cu specialişti, cu oameni nemulţumiţi, a adăugat Ramona Strugariu.

„Asta înseamnă că este un partid deschis, un partid care lansează invitaţia tuturor acelor oameni care cred în acelaşi set de valori să vină şi să contribuie la acest proiect. Este şi un proiect colaborativ”, a subliniat ea.

Dragoş Pîslaru a precizat că fiecare politică publică pe care REPER o va dezvolta va fi pentru oameni şi „nu pentru a arunca praf în ochi, cum este chestiunea aceasta cu 50 de bani” pentru carburanţi, ci pentru a schimba ceva pe termen mediu, pe termen lung în viaţa oamenilor în bine.

„De aceea nu trebuie să fie o surpriză pentru nimeni că una dintre priorităţile fundamentale ale acestui partid este educaţia, dar nu o educaţie pe hârtie, ci pur şi simplu de a rezolva două probleme fundamentale unde România este pe ultimul loc în Europa - abandonul şcolar în rândul copiilor şi analfabetismul funcţional. (...) Este nevoie de responsabilitate în politică şi de asumarea unor proiecte pe termen lung. (...) Tinerii au fost cei mai loviţi în pandemie, tinerii sunt pentru noi o prioritate”, a explicat Pîslaru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1544 secunde