X

Dacian Cioloş a demisionat din USR-PLUS. "Încalcă o promisiune făcută românilor"

708
Dacian Cioloş a demisionat din USR-PLUS.
Europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța, Dragoș Tudorache și Dacian Cioloș au renunțat marţi la calitatea de membri ai partidului Uniunea Salvați România, se arată într-un comunicat de presă. Aceștia acuză conducerea USR că duce partidul spre irelevanță.


„Din păcate, conducerea actuală a USR a îndepărtat partidul treptat, dar sigur de valorile și promisiunile cu care noi, eurodeputații aleși pe lista Alianței 2020 USR-PLUS, am cerut și obținut votul a două milioane de cetățeni români în campania electorală din 2019. Nu vedem la conducerea USR nici dorința, nici maturitatea de a accepta greșelile trecutului și de a schimba o direcție care duce partidul spre irelevanță politică. Nu mai girăm refuzul de a atrage şi promova competențe (oameni și idei) și de a dezvolta organizația. Vedem un cerc restrâns de membri care își consolidează puterea internă prin mijloace politice neconforme cu valorile noastre și ale electoratului reformist din România. Acest electorat așteaptă răspunsuri”, susțin cei cinci europarlamentari într-o declarație comună.


Cei cinci europarlamentari declanșează miercuri înființarea partidului REPER - Reînnoim Proiectul European al României, o nouă inițiativă politică de dialog și interacțiune cu societatea și comunitatea de afaceri, care să adune resurse umane și soluții pentru crizele și provocările reale actuale din societatea românească: costul și calitatea vieții, securitatea energetică şi alimentară, statul de drept şi respectul pentru justiție, transformarea climatică și digitală.

Ce spune liderul partidului, Cătălin Drulă

Plecarea lui Dacian Cioloş din USR este regretabilă şi încalcă o promisiune făcută românilor în ultimii trei ani, consideră liderul Uniunii, Cătălin Drulă.


"Plecarea oricărui coleg este regretabilă, dar a lui Dacian Cioloş poate un pic mai mult, pentru că încalcă o promisiune făcută românilor în ultimii trei ani. «Ne-am unit şi mergem la victorie», spunea sloganul din 2019, pe care atâţia colegi din USR şi PLUS îl respectă zi de zi prin munca lor în acest proiect unic. Mărturisesc că este de neînţeles politic acest gest. Suntem într-un moment critic pentru România. USR este opoziţia democratică, cea care luptă pentru modernizarea României cu colosul sistemului PSD-PNL. Numai de spargere şi fragmentare nu e nevoie când e atât de muncă în lupta care contează", a arătat Drulă, într-un mesaj către colegii de partid.


Potrivit acestuia, România nu are nevoie de proiecte politice pe persoană fizică, de orgolii şi vanităţi, amintind că USR este o instituţie solidă, instituţia liberalismului democratic modernizator din România, care va dăinui dincolo de numele unei persoane sau a alteia.


"Suntem abia la mijloc de drum. Avem în spatele nostru voturile a sute de mii de oameni care trebuie reprezentaţi în continuare. Avem de îndeplinit rolul extraordinar de important de opoziţie democratică la un guvern cu o majoritate uriaşă în Parlament şi care nu are nicio soluţie pentru bunăstarea oamenilor. Ne luptăm cu o guvernare coruptă şi ineptă şi în lupta asta e nevoie de fiecare dintre noi. Nu e uşor, dar n-am intrat în politică aşteptându-ne să fie. Apoi, trebuie să ne pregătim de guvernare. Iar guvernarea se câştigă, nu se primeşte cadou", a adăugat liderul USR.


El a adăugat că politica "e luptă zilnică, maraton de durată şi, mai ales, un joc de echipă şi se face pe stradă, în Parlament, în consiliile locale şi în arena publică de aici din România”.


"E un mediu neplăcut uneori, ostil adesea, dar dacă fiecare dintre noi şi-ar întoarce privirea atunci când lucrurile nu merg aşa cum ne-am dori, ar însemna că predăm această ţară personajelor de tip Ciolacu şi Ciucă. Eu, unul, n-am de gând să fac aşa ceva. Lupta noastră continuă şi, dacă vă găsiţi un moment astăzi, reflectaţi nu la decizii luate pe persoană fizică, ci la lucrurile care ne ţin împreună", a completat deputatul USR.

Mircea GHIŢĂComentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6468 secunde