Dacian Cioloș consideră că un Congres USR ar trebui organizat până în vară

1381
Dacian Cioloș consideră că un Congres USR ar trebui organizat până în vară - fondciolospropunecongres-1644343633.jpg
Fostul preşedinte al USR Dacian Cioloş a declarat, marţi, că ar trebui organizat cât mai repede un Congres pentru modificarea statutului şi alegerea unui nou lider al partidului. Cioloş, care şi-a dat demisia luni de la şefia USR, după ce proiectul pe care l-a propus pentru modernizarea partidului nu a fost adoptat, şi-a exprimat speranţa ca Biroul Naţional să organizeze până în vară Congresul.

„Eu cred că un Congres, cât mai repede, ar fi bine-venit, în care să clarificăm nişte lucruri. Şi legate de organizarea internă, de funcţionarea internă şi să căutăm să creăm premisele pentru depăşi aceste dihotomii. Să nu mai vorbim de tabăra Barna, tabăra Cioloş, fostul PLUS, fostul USR. Dacă reuşim să facem lucrul acesta până în vară, e opinia mea personală şi aşa cum ştiu eu partidul acum, toamnă cel târziu avem o şansă să reluăm o opoziţie pe bune, cum zice Cătălin Drulă, care nu trebuie făcută doar de câţiva lideri la nivel central, ci şi în teritoriu. Dacă nu reuşim să limpezim lucrurile şi să dăm încredere membrilor, pe bune, în interiorul partidului, vom intra foarte slăbiţi în ultimul an înainte de anul electoral”, a explicat Cioloş, la Digi FM.

Fostul preşedinte USR a susţinut că menţinerea în „mod artificial a unei dihotomii Dan Barna - Dacian Cioloş este o pistă falsă, care a făcut rău partidului”. Dacian Cioloş a amintit că i-a propus lui Dan Barna în vara lui 2021 să nu candideze niciunul dintre ei la conducerea partidului. Pe de altă parte, el a susţinut că echipa majoritară din Biroul Naţional lasă puţin loc de adevărat dialog.

„Şi nu e vorba doar la nivel central, ci şi la nivel local, pentru că altfel nu ar apărea acele probleme legate de excluderi, de disensiuni în filială, între cei care au câştigat filiala şi cei care au pierdut. Şi toate tensiunile acestea ne consumă multă energie în interior”, a explicat Cioloş.

El a precizat că între membrii USR există o compatibilitate de idei şi de viziune, dar mai este de lucru în ceea ce priveşte organizarea internă a partidului. În opinia sa, USR va avea dificultăţi în a convinge electoratul dacă nu e coerent pe plan intern.

„La coerenţa din interior mai e de lucru. Votul de ieri a fost o copie a ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni pe multe decizii interne: 14 la 11. Deci, un vot bloc. Eu, ca preşedinte, nu am reuşit să conving unul, doi sau trei colegi din majoritatea care au candidat pe lista lui Dan Barna cu nicio idee pe care am propus-o, care să contribuie la coeziunea internă. Cred că, după perioada asta de fuziune, în intern lucrurile nu s-au aşezat”, a transmis fostul preşedinte al USR. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3709 secunde