X

Cioloș: Iohannis și Ciucă trebuiau să spună cum ne pregătim de conflictul de la frontiera României

176
Cioloș: Iohannis și Ciucă trebuiau să spună cum ne pregătim de conflictul de la frontiera României - ciolos-1643118654.jpg
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, le-a reproşat, astăzi, într-o conferință de presă susținită la Parlament, preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Nicolae Ciucă faptul că nu au informat despre modul în care se pregăteşte ţara noastră în contextul unui risc de conflict armat în proximitate.


"Îngrijorările cresc acum, cu atât mai mult cu cât avem un risc de conflict armat nu departe de frontiera României. Vedeţi că obţinem informaţii de la şefi de state din altă parte, de la oficiali din alte ţări decât din România. Nu am auzit niciun oficial din România. Nu l-am auzit pe preşedintele Iohannis, pe premierul Ciucă să vină şi să spună cum se pregăteşte România pentru acest conflict. Am înţeles că e convocată o şedinţă CSAT, dar abia pe miercuri. Cred că demult deja trebuia să iasă preşedintele României, care este comandantul forţelor armate, şi să ne spună cum se pregăteşte România pentru acest conflict. Evident, informaţiile care pot fi făcute publice, pentru că societatea românească, oamenii au nevoie să fie informaţi, ca să ştie cum stăm şi în ce fel ne pregătim", a declarat Cioloş.

Potrivit Antena3.ro el a apreciat că șeful statului ar putea face aceste precizări în cadrul unei declaraţii publice sau la începutul sesiunii parlamentare: "Aşteptăm din partea preşedintelui aceste informări, aceste explicaţii. Va începe şi sesiunea parlamentară. E o oportunitate să meargă în Parlament şi să informeze Parlamentul legat de cum intenţionează să se pregătească. Sau să iasă cu o declaraţie publică, cel puţin, şi să spună oamenilor la ce să ne aşteptăm".

Potrivit liderului USR, preşedintele rus, Vladimir Putin, intenţionează să "sădească neîncredere" în rândul statelor membre UE şi să le "destabilizeze".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4237 secunde