Nicolae Ciucă, întâlnire cu elevii: „Bursele trebuie acordate pe baze coerente şi motivante”

256
Nicolae Ciucă, întâlnire cu elevii: „Bursele trebuie acordate pe baze coerente şi motivante” - ciuca-1642184787.jpg
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-au întâlnit astăzi cu o delegație a Consiliului Național al Elevilor, pentru a discuta despre acordarea burselor și aplicarea măsurile de prevenire și combatere a pandemiei de COVID-19 în școli.


Cu această ocazie, a fost analizat rolul pe care îl au bursele școlare pentru stimularea performanței în educație și a oferi, totodată, sprijinul necesar elevilor care se confruntă cu probleme sociale.

Potrivit Realitatea.net reprezentanții guvernului și cei ai Consiliului Național al Elevilor au evidențiat importanța burselor de merit pentru motivarea elevilor, în spiritul recunoașterii rezultatelor activității de studiu.


Guvernul susține continuarea politicii de creștere semnificativă a cuantumului burselor elevilor, a numărului beneficiarilor, precum și a nivelului de adecvare a acestora la obiectivele asumate pentru fiecare tip de bursa: stimularea învățării, încurajarea performanței și excelenței, susținerea competiției și, pe de altă parte, sprijinul acordat elevilor aflați în dificultate, din perspectiva socială sau medicală.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6861 secunde