Ministerul Sănătăţii: Copiii care se nasc cu malformaţii cardiace vor fi operaţi în România

337
Ministerul Sănătăţii: Copiii care se nasc cu malformaţii cardiace vor fi operaţi în România - malformatii-1643119561.jpg

Articole de la același autor

Copiii care se nasc cu malformaţii cardiace vor fi operaţi în România, fără a fi necesar transferul lor în unităţi sanitare din alte ţări, ca urmare a Acordului de Cooperare în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice încheiat între Ministerul Sănătăţii, IRCCS Policlinico San Donato Italia, Asociaţia Bambini Cardiopatici nel Mondo Italia şi Asociaţia Inima Copiilor din România, transmite, marţi, Ministerul Sănătăţii.


Prof. univ dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii a solicitat începerea demersurilor necesare pentru prelungirea Acordului de Cooperare în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice încheiat între Ministerul Sănătăţii, IRCCS Policlinico San Donato Italia, Asociaţia Bambini Cardiopatici nel Mondo Italia şi Asociaţia Inima Copiilor din România, în cadrul unei întâlniri cu repezentantii părţii italiene, coordonatorii şi personalul medical din unităţile sanitare implicate din Romania, care a avut loc astăzi, 25 ianuarie 2022, la Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, programul de cooperare, care a început în anul 2013 şi se incheie în 31 iulie 2022, are două componente, una în care echipe de medici italieni şi români operează copiii cu malformaţii congenitale cardiace în cadrul spitalelor din România şi cealaltă de pregatire profesională în Italia a personalului medical din ţara noastră în domeniul chirurgiei cardiace pediatrice. 


Potrivit Realitatea.net intervenţiile sunt realizate în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Marie Curie” şi în centrele din Iaşi, Cluj Napoca şi Timişoara. Datele transmise de minister arată că din anul 2013 şi până în prezent, au fost realizate un număr de 1462 intervenţii în cadrul programului de cooperare, conform raportărilor spitalelor şi a unui număr de 140 de profesionişti din domeniul Sănătăţii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6461 secunde