Vești bune de la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social

137
Vești bune de la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social - vestibunedelareuniuneaconsiliulu-1642348801.jpg

Articole de la același autor

Creșterea prețurilor la energia electrică și gazele naturale, salarizarea în sectorul bugetar, măsurile de protejare a populației și a economiei față de efectele pandemiei de Covid-19 au fost temele principale ale recentei reuniuni a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social.

În cadrul întâlnirii, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a prezentat noul set de măsuri de sprijin pentru cetățeni și unitățile economice afectate de creșterea prețurilor la energie și gaze naturale. După ce vor fi agreate la nivelul coaliției, măsurile vor face obiectul unei ordonanțe de urgență, cu efecte rapide. Premierul a menționat nevoia de a se extinde măsurile de protecție și după data de 1 aprilie.

Pe de altă parte, controalele la furnizorii de energie și gaze naturale vor fi intensificate, în vederea verificării modului de respectare a formulelor de compensare și plafonare a sumelor facturate, stabilite prin lege.

Reprezentanții patronatelor și sindicatelor au propus măsuri concrete de gestionare a situației generate de creșterea prețurilor la energie. Totodată au solicitat implicarea în optimizarea utilizării fondurilor europene din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență și al programelor operaționale.

Pentru o abordare unitară și eficientă a sistemului de salarizare bugetar, va fi elaborat un calendar cu o serie de întâlniri între reprezentanții Guvernului și cei ai sindicatelor. Primele dialoguri vor avea loc cu sindicatele din Sănătate și Educație. Totodată, la nivelul patronatelor, vor fi derulate, începând de săptămâna viitoare, întâlniri pe sectoare de activitate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2729 secunde