Petre Daea a ajuns personaj de cântec popular după ce a spus că „oaia este o statuie vie”

300
Petre Daea a ajuns personaj de cântec popular după ce a spus că „oaia este o statuie vie” - petre-1673461252.jpg

Articole de la același autor

Petre Daea susţine că în România comunităţi întregi au fost create datorită creşterii oilor, ministrul adăugând că "oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi". Ciobanii l-au preţuit şi l-au băgat şi în cîntece pe ministrul Agriculturii, potrivit RomâniaTV


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a pledat in stilul caracteristic, pentru folosirea oii ca brand de tara, argumentand ca „oaia este o statuie vie”. „Aceasta este doar o definitie. Argumentele se gasesc in strafundul analizei pentru fiecare si pentru orice loc”, a continuat el, inainte de a adauga: „Uitati-va dvs in orice parte a tarii cat de frumos este acest animal pe pasunile verzi ale tarii romanesti”.


Intrebat daca frunza trebuie inlocuita cu oaia ca brand national, Petre Daea a raspuns: frunza „o are toata lumea, dar oile ca in Romania nu”.Dupa care a incheiat cu o maxima: „Langa oaie gasesti o frunza, langa frunza nu poti sa gasesti o oaie”.


Preţuirea lui Petre Daea pentru „Mioriţa” nu a rămas nepreţuită, ministrul vremelnic la Agricultură fiind pomenit veşnic în cântecele oierilor:

„Am fugit de dl Daea, că mi-a mâncat toată oaia”


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5655 secunde