Ministrul Agriculturii, invitat de USR la dezbaterea "Ora Guvernului"

220
Ministrul Agriculturii, invitat de USR la dezbaterea
Grupul senatorilor USR a solicitat, în Comitetul liderilor, ca ministrul Agriculturii, Petre Daea, să fie prezent, săptămâna viitoare, la dezbaterea „Ora Guvernului” din plenul Senatului.


„Este foarte important ca dumnealui să fie prezent la această dezbatere, unde vorbim despre situaţia agriculturii din România, despre pesta porcină şi despre Planul Naţional Strategic. Este de un interes naţional ca dumnealui să fie prezent pentru că avem aceste trei subiecte: Planul Naţional Strategic, pentru care România încă nu a primit aprobare de la Comisia Europeană, vorbim de peste 17 miliarde de euro, vorbim de 370 de observaţii pe care Comisia Europeană le-a trimis, iar ministerul, fără să se consulte cu mediul asociativ, fără să consulte Parlamentul şi pe cei direct interesaţi, şi anume fermierii, a trimis observaţiile. Până acum, nu am primit răspunsul. Aşadar, îi solicităm domnului ministru să vină la Ora Guvernului”, a afirmat, luni, la Parlament, senatorul USR Sebastian Cernic.


Potrivit lui Cernic, când ministrul Daea este la minister, este pestă porcină în România. „Avem în momentul de faţă 47 de focare, conform rapoartelor ANSVSA. Importăm 85% din carnea de porc”, a adăugat Cernic.Pagina a fost generata in 0.8116 secunde