Anca Dragu, de la USR: "Taxele locale vor creşte. E incorect ce susţine PSD"

275
1
Anca Dragu, de la USR:
Senatorul USR Anca Dragu a afirmat, joi, că majorarea grilei de impozitare a locuinţelor, adoptată de Senat, va duce la creşterea taxelor, subliniind că prevederea din PNRR referitoare la acest subiect viza un nou model de impozitare pentru corelarea impozitului cu valoarea proprietăţii şi nu majorarea taxelor din pix.

„E absolut incorect ceea ce susţine PSD, că taxele locale nu vor creşte şi că măsura este prevăzută în PNRR. Taxele locale vor creşte, dovadă fiind estimarea Ministerului de Finanţe, un plus de venituri de 2,8 miliarde lei pentru 2023 din această creştere de impozite pe locuinţe. În PNRR nu scrie că din 2023 trebuie să crească taxe locale din pix cu 50%, ci că trebuie să fie făcute o analiză şi un nou model de impozitare astfel încât impozitul pe locuinţă să fie mai bine corelat cu valoarea proprietăţii. Dar acest lucru se va face progresiv până în 2025 -2026, abia ieri au fost discuţii cu Banca Mondială pentru a demara această analiză şi acest model. Banca Mondială va prezenta modelul undeva la jumătatea anului 2024. Deci impozitul pe proprietate, pe locuinţe va creşte din 2023”, a spus Dragu, la Parlament. 



Comentează știrea

Politichie
13 octombrie 2022
Alesii Neamului

Problema aici e triviala. OK cresc taxele ca asa-i la semnatura, dar tot la semnatura e si putera de cumparare. Cum e azi ? La semnatura a fost si tutunul (sa zicem OK), dar pt. locatie total discriminator (cainii oropsiti a lui Traian). Ce sa va zic, cu divortul am vazut cum v-ati inteles. Cu justitia la fel, pe plan local poate acolo, dar slabe sanse. Asteptam din nou la zar sa vedem care-cine-ce-cum. Produs de lux cafeaua, degeaba tartacuta daca nu-i si restul. La fel si cu mandra tricolora, e frumoasa dar ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1409 secunde