Stelian Ion: "Numirea unui judecător ca procuror general nu este normală"

390
Stelian Ion:
Deputatul USR Stelian Ion critică amendamentul aprobat miercuri în comisia specială pentru Legile Justiţiei, conform căruia procurorul general al României să fie ales dintre magistraţii cu vechime de 15 ani, fie procurori, fie judecători.

„Numirea unui judecător ca procuror general e ca şi cum ai pune un neurochirurg să te opereze la genunchi sau un chirurg ortoped să facă o operaţie pe creier. E ca şi cum ai pune un procuror direct preşedintele Înaltei Curţi. Numirea unui judecător într-o astfel de funcţie nu este normală. Reprezentanţii sistemului judiciar au luptat atâţia ani pentru separarea carierelor de judecător şi procuror. M-a mirat foarte tare, în sens negativ, faptul că acest amendament nociv nu a fost criticat de reprezentanţii CSM şi nici de preşedinta Înaltei Curţi, prezenţi aseară la dezbaterea din comisia specială. Separarea carierelor este bună numai când convine unora. Când nu convine, aceasta este ignorată”, a transmis Stelian Ion, fost ministru al Justiţiei.

Potrivit acestuia, modul în care s-au derulat faptele de-a lungul timpului ar indica faptul că acest amendament a fost făcut cu dedicaţie şi că preşedintele Klaus Iohannis ar avea deja în vedere să numească pe cineva dintre judecători.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.266 secunde