Stelian Ion: "Proiectele lui Cătălin Predoiu duc România înapoi"

304
Stelian Ion:
Deputatul USR Stelian Ion a declarat miercuri că proiectele legilor justiţiei elaborate de ministrul Cătălin Predoiu duc România înapoi, chiar în perioada de preaderare la Uniunea Europeană.

„Astăzi (miercuri - n.r.) încep lucrările comisiei speciale, comisia Iordache 2, am numit-o noi. Avem în discuţie legile justiţiei trimise de Cătălin Predoiu. Sunt nişte legi care ne duc înapoi, chiar în perioada de preaderare a României la Uniunea Europeană. Din multe puncte de vedere sunt mai proaste legile decât varianta ieşită din comisia Iordache în 2018. Putem concluziona, citind toate aceste proiecte de lege, că ce nu a reuşit în 2018 Liviu Dragnea reuşeşte, se pare, Klaus Iohannis prin aceste proiecte”, a spus Stelian Ion, la Palatul Parlamentului.


El a adăugat că USR a depus o serie de amendamente pe chestiunile esenţiale care vizează aceste legi.

„În primul rând, am depus amendamente prin care dorim să înlăturăm posibilitatea unor influenţe politice în anchetele penale, inclusiv pentru cercetarea faptelor de corupţie. Vizăm procedura de numire de rang înalt, încât nu doar factorul politic să conteze în această ecuaţie, ci să existe şi un element exterior factorului politic, un aviz conform al Secţiei pentru procurori din CSM care să fie luat în calcul de către decidenţi. Pe această chestiune vizăm întărirea Poliţiei judiciare şi punerea ei în subordinea parchetelor, nu aşa cum a procedat Cătălin Predoiu, prin eliminarea textelor referitoare la Poliţia judiciară. Procurorii fără poliţişti de Poliţie judiciară nu îşi pot face treaba şi lucrul acesta este ştiut”, a afirmat deputatul USR.Pagina a fost generata in 0.42 secunde