Dezbateri de interes la sediul USR Constanţa. Stelian Ion: "Puterea actuală vine cu legi îngrijorătoare"

132
Dezbateri de interes la sediul USR Constanţa. Stelian Ion:
Reprezentanţii USR Constanţa s-au reunit, joi, într-o conferinţă de presă în cadrul căreia au dezbătut mai multe teme pe plan politic naţional, dar şi pe plan local. La conferinţă au fost prezenţi deputatul Stelian Ion, senatorul Remus Negoi şi viceprimarul municipiului Constanţa, Florin Cocargeanu.

„Aş vrea să punctez două chestiuni negative și una pozitivă. Audierile care vor avea loc săptămâna aceasta în numirea de la ANRE - am participat la aceste ședințe. Numirea pe care coaliția de la guvernare a făcut-o, în persoana domnului Iancu, nu suntem de acord cu ea. Legea offshore, cea care în 2018 trebuia să fie votată şi aplicată, a fost înfrântă din cauza dumnealui. Președintele Iohannis i-a refuzat titulatura de vicepremier. În acest punct este spălat de păcate. Punctul doi este legat de dezbaterea şi votul Legii Audiovizualului. Varianta care venise de la Camera Deputaților a fost dezbătută la Senat, ne-am trezit cu peste 70 de amendamente şi cele mai disputate au fost două. Unul prevedea ca CNA să fie demis în totalitate. Al doilea a fost acela de a elimina direcția în care o societate s-ar fi îndreptat şi ar fi avut o majoritate pe piață. S-a pierdut extrem de mult timp. Al treilea punct este cel legat de faptul că săptămâna viitoare avem o dezbatere națională în comisa parlamentară UNESCO. Este vorba de ansamblul rupestru de la Murfatlar. Vrem să îl punem pe lista UNESCO”, a declarat Remus Negoi.

Deputatul Stelian Ion a vorbit în primă fază de situaţia legilor din Parlamentul României şi despre Serviciile Secrete pe care le deţine ţara noastră.

„Cu privire la situația din Parlament, puterea actuală vine cu legi îngrijorătoare. Vine cu creșterea numărului de angajați, nejustificat. Vine cu creșteri salariale cu privire la unele zone în care au promis că nu vor face asta. Am atacat la CCR acest proiect nociv. Subiectul ultimelor zile este cel legat de legile securității naționale. Este o temă nouă. Legile sunt vechi și trebuie ajustate, dar modul fantomatic cum au ajuns pe masa unor parlamentari este îngrijorător. Dacă vrei să modifici legi atât de importante, trebuie să o faci transparent. Trebuie să extragi seva schimbărilor pe care să le imprimi. S-a pornit invers, aşa cum au dorit serviciile secrete. Este foarte grav pentru că ne reîntoarcem în perioada dinainte de ’89. În realitate, ce se întâmplă nu este o eficientizare a acestor servicii. Am prezentat în Parlament un document care arată cum ar trebui să fie legile naționale. Este foarte important să vedem că societatea civilă a reacționat. Nu ne dorim nişte servicii secrete care să beneficieze de imunități”, a spus Stelian Ion.

Apoi, deputatul şi-a îndreptat atenţia către primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, căruia a ţinut să îi răspundă în urma unor acuzaţii făcute de acesta.

„Vreau să îi dau un răspuns primarului Chiţac, care la o activitate de partid a adresat nişte atacuri la adresa noastră. USR nu este niciun dușman la adresa primarului. Acesta se luptă cu himere şi nu se concentrează pe curățenie, pe adunatul câinilor şi aşa mai departe. El se răţoieşte la noi, plângându-se se că noi îi blocăm marile proiecte. Nu am văzut mari proiecte, ci am văzut preluări ale proiectelor lui Făgădău. Nu am văzut să adune consilierii locali, nu am văzut transparență, nu am văzut conferințe de presă. Aşa încât, în loc să vină cu proiecte fantasmagorice care ne aruncă în derizoriu, cel mai bine ar fi să dea drumul ședințelor de CL în format fizic. Să se concentreze pe proiectele Constanței. Singurul dușman este propria aroganţă. Noi am fost aleși în Constanţa să susținem interesele constănțenilor”, a adăugat Stelian Ion.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4441 secunde