Consilierul Costin Răsăuţeanu acuză administrația locală din Constanța de abuzuri. "Efectele pot fi devastatoare"

2273
Consilierul Costin Răsăuţeanu acuză administrația locală din Constanța de abuzuri.

Articole de la același autor

În urmă cu ceva timp, reprezentanţii Asociaţiei operatorilor economici din Satul de Vacanţă au fost notificaţi de către Primăria Constanţa că nu li se pot elibera autorizaţiile de funcţionare, astfel că, în această vară, toate căsuţele din Satul de Vacanţă ar putea rămâne închise.

Liderul consilierilor locali PSD din Constanţa, Costin Răsăuţeanu, nu a rămas nepăsător la cele întâmplate şi a ţinut să transmită un mesaj clar prin care să tragă un semnal de alarmă. Mai mult, el a adus grave acuzații actualei administrații locale.

„Pentru Primăria Constanța, abuzurile împotriva agenților economici și nerespectarea hotărârilor judecătorești definitive au devenit o practică unitară. După nerespectarea hotărârii judecătorești în ceea ce privește un bloc construit ilegal, pe care fosta avocată a investitorului îl pune în prezent în legalitate deși există o hotărâre judecătorească definitivă care spune că imobilul încalcă legea, noi abuzuri sunt îndreptate de Primăria Constanţa împotriva agentilor economici din Mamaia și Satul de Vacanță. Pentru unii mumă, pentru alții ciumă. În 2017, m-am ocupat, în dialog cu mediul de afaceri, de simplificarea procedurii de autorizare și funcționare a agenților economici din Constanța, pentru a ajuta la dezvoltarea sectorului privat din orașul nostru. Ne-am dorit să reducem birocrația”, a transmis Costin Răsăuţeanu pe contul său personal de Facebook.

Consilierul susţine că Primăria Constanţa încalcă abuziv legea şi atrage atenţia că efectele pot fi devastatoare pentru destinaţia turistică numită Sat Vacanţă.

„Se dorește falimentarea agenților economici?”

„Astăzi, Primăria Constanţa condiţionează în mod abuziv vizarea autorizației de funcționare a agenților economici din Mamaia și Satul de Vacanță de lipsa unor documente, deşi legea interzice acest lucru, dovadă fiind prevederile art. 6 alin. 4 din OG 27/2003, care obligă autoritatea locală să notifice solicitantul dacă lipsește vreun document din documentația depusă, fără a bloca autorizarea. Actuala administraţie sfidează legea și refuză, în mod abuziv și fără nicio justificare legală, să vizeze autorizațiile de funcționare ale agenților economici, solicitându-le plata de noi taxe pe teren, deși, în prezent, se achită taxe aferente folosinţei terenurilor. Activitatea economică nu poate fi condiționată și anulată de o interpretare eronată a unor minți luminate, pentru care doar opinia lor contează. Efectele pot fi devastatoare pentru destinația turistică Constanța-Sat Vacanță-Mamaia”, a mai spus Răsăuţeanu.


În plus, Costin Răsăuţeanu îl acuză pe primarul Vergil Chiţac că doreşte falimentarea acestor operatori economici şi crede că administraţia locală ar dori ca pe terenul pe care se află căsuţele să apară pe viitor noi construcţii imobiliare.

„Chiar dacă ar exista această obligație de plată suplimentară, rolul Primăriei este acela de a găsi soluții, astfel încât operatorii economici, dar și angajații și familiile acestora să nu aibă de suferit. Vorbim aici de operatori economici care sunt proprietarii unor active, care plătesc taxe și impozite la bugetul local și care asigură mii de locuri de muncă cu multe sacrificii, pe care doar ei le cunosc. După doi ani de pandemie, venituri reduse, inflație, război, dar și incertitudinea zilei de mâine, primarul Chițac alege o abordare cinică ce ar trebui să ne îngrijoreze pe toţi. Să se dorească oare falimentarea agenților economici din orașul nostru, pentru că sunt interese mari privind terenurile pe care sunt construite terasele și căsuțele de vacanță? Există hotărâri judecătorești definitive care au stabilit că Primăria Constanţa nu a răspuns solicitărilor de vizare a autorizațiilor de funcționare și, cu toate acestea, instituția se crede mai presus de lege și comite aceleași abuzuri. Cerem imperativ Primăriei Constanței să revină asupra abordării păguboase privind zona mediului de afaceri constănțean și susținerea antreprenorilor locali prin măsuri sănătoase și responsabile”, a explicat consilierul local PSD.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6349 secunde