Administraţia locală din Cumpăna se ocupă de ridicarea câinilor fără stăpân din localitate

516
Administraţia locală din Cumpăna se ocupă de ridicarea câinilor fără stăpân din localitate - cumpanacaini-1652008758.jpg
Problema câinilor fără stăpân este din ce în ce mai prezentă în majoritatea localităţilor din Dobrogea. Aşa se întâmplă şi la Cumpăna, acolo unde mulţi oameni îşi abandonează câinii pe stradă, iar aceştia pot deveni periculoşi pentru comunitate.

Primarul din Cumpăna, Mariana Gâju, a transmis cetăţenilor din localitate un mesaj, după ce firma de ecarisaj care are contract cu administraţia locală a capturat un număr important de patrupede.


„În urma aderării comunei Cumpăna la Asociația pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA IVETS), în data de 5 mai 2022 a avut loc o acţiune de prindere a câinilor de pe domeniul public al comunei Cumpăna. În urma acțiunii derulate, personalul firmei de ecarisaj a reușit capturarea și ridicarea de pe domeniul public al localității a unui număr de 42 de câini. Poliţia Locală Cumpăna a aplicat patru sancţiuni în baza Legii 61/91 pct 17, în cuantum de 500 lei fiecare, persoanelor care au lăsat câini pe domeniul public, reprezentând un real pericol.


Având în vedere cele de mai sus, îi rugăm pe deținătorii de patrupede să se asigure că propriile animale de companie nu sunt lăsate libere pe stradă. Totodată, vă rugăm să ne acordați tot sprijinul dumneavoastră, astfel încât problema câinilor fără stăpân să nu devină un fenomen de amploare în comuna Cumpăna, iar cheltuirea banilor necesari în acest scop să nu constituie o povară pentru noi toţi. Vă mulțumim!”, a transmis Mariana Gâju.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6159 secunde