Consilierul local Costin Răsăuţeanu, proiect pentru familiile tinere. „Doar aşa va creşte natalitatea”

781
Consilierul local Costin Răsăuţeanu, proiect pentru familiile tinere. „Doar aşa va creşte natalitatea” - fondrasauteanu-1632232275.jpg
Pandemia de coronavirus a lovit întreaga ţară şi implicit municipiul Constanţa. În decurs de aproximativ un an şi jumătate zeci de mii de oameni au murit în ţara noastră din cauza virusului nemilos. Consilierul local PSD din Constanţa, Costin Răsăuţeanu, a găsit o soluţie pentru a creşte natalitatea în oraşul de la malul mării.

Astfel, Costin Răsăuţeanu s-a gândit să implementeze un proiect de hotărâre prin care să ajute nou-născuţii şi pe mamele acestora, oferindu-le pachete cu produse de calitate care să le facă un trai mai bun.

„Trebuie să încurajăm creșterea natalității, promovarea îngrijirii nou-născuților, a bunăstării şi echităţii. Toți copiii trebuie să aibă șanse egale, indiferent de mediul socio-economic din care provin. În acest sens, am depus proiectul de hotărâre privind acordarea unui pachet cu produse de calitate pentru nou-născuţii din Constanța, denumit «Bebe Trusou».

Pandemia a avut ca efect un număr semnificativ de victime și a provocat un șoc economic fără precedent, cu un impact social foarte ridicat. De aceea, sunt necesare măsuri urgente la nivel regional, naţional şi local pentru reducerea acestui impact asupra populaţiei. Una dintre cele mai afectate categorii de persoane este cea a mamelor. Femeile sunt cele mai vulnerabile pe piaţa forței de muncă (afectată de criza provocată de pandemie), prezenţa lor fiind majoritară în sectoarele și ocupațiile mai slab remunerate, precum și în munca cu fracțiune de normă”, a declarat Costin Răsăuţeanu.

El a mai spus că echipa consilierilor PSD din Constanţa va sprijini întotdeauna familiile tinere care deţin copii nou-născuţi, pentru că doar aşa natalitatea va creşte în Constanţa.

„Cheltuielile necesare pentru satisfacerea nevoilor nou-născuţilor sunt foarte ridicate, iar cota alocată acestora, din totalul veniturilor unei familii, este din ce în ce mai scăzută ca urmare a creşterii preţurilor, în ultimul an, la energie/utilităţi şi la alte produse. «Bebe Trusou» va asigura produse alese pentru promovarea sănătății și a stării de bine a copilului şi vor fi de calitate superioară, ambalate într-o cutie de carton special, care va putea fi folosită ca pătuț până la împlinirea vârstei de aproximativ şase luni. În baza unei cereri, pachetul cu produse va fi trimis la domiciliul solicitantului. Echipa consilierilor PSD va susține și va încuraja direct orice demers privind îmbunătăţirea sănătăţii şi a calităţii vieţii. Este răspunderea noastră colectivă să ajutăm nou-născuţii şi familiile acestora! Familiile tinere și nou-născuții din Constanța au nevoie de mai multă atenție din partea autorităților locale. PSD va sprijini fără ezitare tinerii din orașul nostru”, a mai adăugat consilierul social-democrat Costin Răsăuţeanu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5234 secunde