Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă s-a întâlnit cu Laura Codruţa Kovesi. "Lupta împotriva corupției continuă!"

1260
Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă s-a întâlnit cu Laura Codruţa Kovesi.

Articole de la același autor

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță, de la USR, s-a întâlnit, recent, cu fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, între timp devenită procuror șef al Parchetului European. Întâlnirea celor doi români a avut loc în contextul în care europarlamentarul Nicu Ştefănuţă este raportor general pentru bugetul Uniunii Europene. Aşadar, discuţiile celor doi au vizat, în principal, banii necesari procurorilor europeni în cursul anului viitor.

„Am discutat cu Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al Parchetului European, despre banii de care instituția are nevoie în 2023 ca să continue lupta împotriva fraudei și corupției cu fonduri UE.

Sunt «omul cu banii UE» din Parlamentul European, adică pe mâinile mele este bugetul UE pentru 2023. Anul trecut am crescut bugetul Parchetului European cu 12 milioane de euro, dar cu o floare nu se face primăvară. Va fi o luptă lungă pentru că, ce credeți? Nici în Uniunea Europeană nu toți politicienii din statele membre iubesc lupta anti-corupție. Dar Uniunea Europeană nu-i un bancomat și nu putem accepta ca banii europeni să fie trimiși acolo unde sunt suspiciuni legate de statul de drept, corupție și fraudă.

În următorii şapte ani, UE va contribui cu mai mult de 2.000 de miliarde de euro la bunăstarea Uniunii. Aceste sume imense trebuie să fie protejate de furt și corupție.

Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, poate ajuta la recuperarea banilor de la cei care încearcă să-i fure. Fiecare cent investit înseamnă milioane de euro aduse înapoi la buget”, a transmis europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, pe Facebook.

El şi-a încheiat postarea într-un mod încrezător, alături de o fotografie cu cei doi: „Suntem amândoi fani ai baschetului. De data asta, mingea e la noi”.

XXX

Nicu Ștefănuță este europarlamentar USR, având şi funcţiile de vicepreședinte al Delegației pentru relațiile cu Statele Unite și membru al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară, al Comisiei pentru Bugete a Parlamentului European și membru supleant în Comisia pentru Comerț Internațional. Pe de altă parte, Nicu Ştefănuţă este singurul europarlamentar care are cabinet deschis la Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.399 secunde