Clădirile rezidențiale din municipiu vor fi renovate energetic

135
Clădirile rezidențiale din municipiu vor fi renovate energetic - renovare12-1651169245.jpg

Articole de la același autor

La acest moment, Primăria Municipiului Constanța a accesat circa 14 milioane de euro, din totalul de 23 de milioane de euro disponibili pentru întreg județul Constanța. Această sumă de bani va fi folosită în vederea renovării energetice a clădirilor rezidențiale. În plus, s-au accesat alte 15 milioane de euro pentru renovarea energetică a clădirilor publice, urcând totalul accesat la 29 milioane de euro.

Ca urmare, 17 blocuri din municipiul Constanța urmează să fie renovate energetic cu bani din Programul Național de Redresare și Reziliență. „Reabilitarea termo-energetică a imobilelor se va realiza prin: izolarea termică a fațadei, termo-hidroizolarea terasei și izolarea planșeului, reabilitarea și modernizarea instalației de distribuție a agentului termic, reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat în spațiile comune, repararea trotuarelor de protecție pentru a elimina infiltrațiile la infrastructura imobilelor sau repararea elementelor de construcție ale fațadei. Mai mult, în afara acestor fonduri, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, municipalitatea constănțeană a accesat peste 50 de milioane de lei pentru renovarea integrată a clădirilor publice și aproape 25 de milioane de lei pentru renovarea energetică moderată a clădirilor publice”, au precizat reprezentanţii primăriei.

Precizăm că de aceste fonduri vor beneficia Grădinița cu program prelungit „Steluțele Mării”, Școala Gimnazială nr.14, Școala Gimnazială nr. 23 „Constantin Brâncoveanu”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța cu Turtă Dulce”, Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu”, Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” și Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Copiilor”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6849 secunde