Dispar maidanezii? Viceprimarul Ionuţ Rusu: "Vrem să construim un adăpost pentru câini cu 500 de locuri"

3842
5
Este adevărat, cartierele constănțene sunt încă pline de câini fără stăpân, dar nu toți sunt agresivi. Ba dimpotrivă, unii dintre ei nu își doresc altceva decât un acoperiș deasupra capului și să își răsplătească salvatorii. După ce sunt strânși de pe străzi, ei ajung la Adăpostul pentru animale fără stăpân de pe strada Câmpul cu Flori nr. 11. În acest loc pot merge toți cei care au nevoie de un câine, indiferent că locuiesc la curte sau la bloc. De fapt, este locul în care eşti întâmpinat de zeci de patrupede, de toate culorile şi mărimile.





Se poate observa imediat că unii sunt dornici să socializeze cu cei care trec pragul adăpostului şi sunt foarte prietenoşi, dar alţii par că abia aşteaptă să se înfrupte din pantalonii celor care au avut tupeul să le strice somnul de frumuseţe. Cert este că dacă aveţi intenţia de a adopta un câine, dacă aveţi nevoie de un prieten pe viaţă, un partener de joacă pentru copiii voştri, nu trebuie decât să vă deplasaţi la adresa indicată. În mulţimea de căţeluşi care aşteaptă să fie luaţi acasă se află şi Muffin, despre care angajaţii adăpostului spun că se potriveşte mănuşă cu cei cărora le place să zâmbească. Cu un chip frumos şi o blăniţă neagră şi pe alocuri galbenă şi albă şi doi ochişori căprui, ca două mărgeluţe, micuţul pare a spune din primele secunde: „Ia-mă acasă şi te voi răsplăti pe veci pentru gestul tău”.



Alături de el se află şi alţi puişori, toţi dornici să plece din acest loc, în care, chiar dacă sunt hrăniţi şi îngrijiţi, nu se compară cu căldura unui cămin adevărat, unul pe viaţă. De ce să adoptaţi un căţel? Cei care dețin deja un animal știu foarte bine că un câine, indiferent de talie sau rasă, poate fi un adevărat izvor de energie și vă poate învăța copilul să fie deschis, bun și responsabil, dar mai ales sociabil. Asta în condițiile în care numeroși copii, dar și adulți adoră să vorbească, ori de câte ori se poate, cu prietenii lor blănoși.



Dornici să își găsească un cămin primitor

Un alt cățeluș care ne-a atras atenția și a ajuns în grija angajaților de la adăpostul de animale este unul alb cu urechiușe galbene, foarte simpatic și jucăuș. La momentul vizitei noastre la adăpost, puțin timid la început, el s-a făcut imediat remarcat. Frumușel foc și cu un chef extraordinar de viață, acest micuț pare a fi genul de câine mereu pus pe șotii. Așa că, dacă aveți în familie copii, pare ideal pentru voi, mai ales că este deparazitat și pregătit pentru adopție. Așadar, faceți o faptă bună, pentru că, dacă îl veți adopta, nu îi veți face doar lui viața frumoasă, ci și vouă. Vreți să îl ajutați pe Năsuc să ajungă acasă? El este un alt micuț care își caută familie și promite să fie cuminte, să nu își distrugă noul cămin. De fapt, singura lui dorință este să se afle alături de o persoană iubitoare, așa cum este și el. Dacă vă mai doriți vreun frățior de-al lui sau vreun prieten de-al lui, puteți lua doi câini, pentru că fiecare dintre ei își dorește să descopere cuvântul „acasă“ și să se acomodeze într-un alt cămin iubitor.



Reprezentanții adăpostului spun că nu își doresc altceva decât ca aceste patrupede să crească în familii iubitoare, mai ales că cei mai mulţi sunt obișnuiți cu atenția și afecțiunea personalului. Pentru a adopta un cățel devotat sunt necesare următoarele documente: dovada existenței unei suprafețe locative; dovada resurselor materiale; copie a cărții de identitate. După ce ați luat cu voi actele deja enumerate, sunteți așteptați la sediul de pe strada Câmpul cu Flori nr. 11. Așadar, se apelează la comunitatea municipiului Constanța să se gândească la adopția acestor suflete nevinovate, nu doar la abandon, pentru că, da, unii oameni chiar fac acest lucru. Îi abandonează și nu mai privesc deloc în spatele lor, dar mai ales uită că unii câini le-au fost alături la bine și la rău. Din păcate, răsplata pentru fidelitatea lor este, uneori, părăsirea, fie pentru că stăpânilor nu le mai sunt pe plac, fie pentru că au îmbătrânit și îi aruncă acum ca pe o măsea stricată. Rețineți! Cățeii sunt încredinţaţi spre adopţie numai după ce sunt consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

Persoanele interesate de adopție se pot prezenta la Adăpostul pentru animale abandonate sau pot obține mai multe informații la numărul de telefon 0733.045.213.



Potrivit viceprimarului Constanței Ionuț Rusu, probabil, anul viitor, se va construi pentru acești câini un adăpost mai mare, cu o capacitate de circa 500 de locuri. „Ne vom apuca, anul acesta, să facem şi acest adăpost, întrucât condiţiile de aici, știm, sunt unele precare. Încercăm să nu facem investiţii mari în acest loc, mai mult mentenanţă, le asigurăm mâncarea, curăţenia, mai ales pentru că avem o investiţie foarte serioasă de făcut. În plus, în perioada următoare, pregătim împreună cu unele ONG-uri un târg de adopţii. De asemenea, intenţionăm să intrăm în contact cu diferiţi sportivi, care să ne sprijine în acest demers, astfel încât cât mai mulţi oameni să adopte un animal şi să-şi facă rost de un prieten pe viaţă. Târgul îl vom face în parcuri, acolo unde avem ţarcuri, pentru că nu vrem să îi ţinem în cuşti. Vrem să îi lăsăm să zburde, într-un mediu controlat, desigur, iar oamenii să îşi aleagă, fiecare în parte, un animal pe gustul lor”, a declarat viceprimarul.

Vă întrebaţi ce se întâmplă cu patrupedele agresive? Pentru ele există campania derulată împreună cu cei de la Animal Society, plus serviciul de ecarisaj al primăriei. În plus, în prezent, există posibilitatea de a tranchiliza de la distanță câinii agresivi sau cei pe care nu îi pot prinde hingherii prea uşor.  



Comentează știrea

Sebobostes I
27 aprilie 2022
Să dispară

Păi să dispară că ne-am săturat de ei. Doar nu trăim în Pakistan.

fani
27 aprilie 2022
solutii

Daca nu era vorba de bani furati ,s-ar fi rezolvat demult subiectul .Acesti maidanezi baga bani grei in multe buzunare ...de ani de zile .Urmeaza alte cheltuieli cu aceasta baza (adica niscai contracte) si inca zeci de ani de gargara.De ce nu se copiaza metoda Brasov care in urma cu 15 ani aveau mai multi caini comunitari decat Constanta si in numai 3 (trei) ani au rezolvat DEFINITIV problema .Cainii erau marcati ,15 zile oferiti spre adoptie ,daca dupa ce erau adoptati erau gasit pe strazi cel care platea o amenda de 1000 lei era chiar cel care l-a adoptat.Scurt.La Brasov nu mai exista caini comunitari de ani buni si nici administratie hoata !

Dana
27 aprilie 2022
lucrati pt oras, nu pt buzunarul vostru

Bataie de joc , sau mai degraba mana bagata in banul orasului... nu avem parcuri decente, alea putine sunt pline de biserici si cluburi de pensionari... verdeata, bataie de joc...crese,gradinite, scoli, vai de noi, dar aruncati banii pe maidanezi! eutanasiati. ca sunt mult prea multi!

Alina
27 aprilie 2022
Eutanasiere

Pentru Dana Este bine ca altii au hotarat ca si noi suntem prea multi si ca populatia lumii trebuie redusa cu peste 50% ? Citeste declaratiile lui David Brower, Th. Roosevelt sau Th. Ferguson si ai sa te cutremuri. Cine suntem noi ca sa hotaram ce animal trebuie sa traiasca si ce animal trebuie sa moara? Cu ce drept? Sunt cainii agresivi? Tot datorita noua, oamenilor, care-i lovim, le taiem labutele, le bagam petarde in gura si ii chinuim. De ce? Cineva spunea ca nivelul de civilizatie, educatie si cultura al unui popor se vede in modul in care isi trateaza animalele. Ai vazut in Australia cand au fost incendiile cum au sarit in foc sa salveze ursuletii koala? Despre ce vorbim? De ce atata ura ? Cainii sunt prea multi, ursii sunt prea multi. Ma intreb ce animale vor urma. Crezi ca distrugerea unei specii este o solutie? Deloc. Se rupe intregul lant trofic, iar consecintele sunt insemnate. Cel mai bine este ca fiecare sa adopte un caine si sa-si asume raspunderea. In acest fel nu vor mai fi pe strazi, loviti, batuti si nemancati. Toti avem dreptul la viata si exista loc pentru fiecare pe acest pamant.

Maria
5 mai 2022
maidanezii

Lasati vorbele, ca de 30 de ani, tot cu haite de maidanezi primiti turistii! ii prinzi ,ii tii 14 zile si apoi ii eutanasiezi, asta e singura solutie, ajunge cat v ati batut joc de banii orasului, de siguranta constantenilor. Nu mai poti veni seara, noaptea acasa, nu poti lasa copii in putinele parcuri, ajunge!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4717 secunde