Începe lupta pentru un loc în creşe. Condiţii stricte la înscrieri

1025

Articole de la același autor

Părinţii constănţeni se pregătesc de unul dintre cele mai importante momente din viaţa copiilor lor: intrarea la creşă. Pentru unii se apropie încheierea concediului de creştere, alţii deja au intrat în câmpul muncii şi caută soluţii pentru a avea cu cine să îi lase pe cei mici. Din păcate, numărul de locuri în creşele din municipiu este încă destul de mic, având în vedere că unele unităţi sunt în reabilitare.

Pentru anul școlar 2022 - 2023, înscrierile se vor desfășura în perioada 2 – 31 mai. Ca şi anul trecut, dosarul de înscriere în formă completă, cuprinzând cererea de înscriere împreună cu documentele obligatorii de înscriere, va trebui depus în sistem on-line, la adresa pusă la dispoziție de Direcția Generală de Asistență Socială Constanța: [email protected]. începând cu data de 2 mai, la ora 8.00. Cererile transmise după ora 16.00 sau în zilele nelucrătoare vor fi înregistrate în următoarea zi lucrătoare.

Pentru luna mai 2022, se depun cereri de înscriere pentru locurile din Creșa nr. 1, de pe strada Adamclisi nr. 1, care funcţionează, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și mansardare, în incinta Școlii gimnaziale nr. 6 „Nicolae Titulescu”, de pe aleea Cameliei nr. 2, dar şi pentru Creșa nr. 5, de pe aleea Mimozelor nr. 4, Creșa nr.13, de pe aleea Pelicanului nr. 3, bl. AV29, parter, Creșa nr.18, de pe aleea Cutezătorilor nr.7, bl. D, parter, şi pentru Creșa Licuricii, de pe bulevardul I.C. Brătianu, nr. 50.

„În luna septembrie 2022, capacitatea totală a creșelor de stat din Constanța va fi de 380 de locuri, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și mansardare a Creșei nr. 1 (90 de locuri) și a Creșei nr. 2 (90 de locuri), atunci când capacitatea creșelor va crește cu încă 100 de locuri, urmând astfel a se ajunge la o capacitate totală de 480 de locuri. Se preconizează ca în timpul anului școlar 2022 - 2023 să fie redeschise și aceste două creșe. Vor fi comunicate în spațiul public, în timp util, informații cu privire la acest aspect”, anunţă reprezentanţii Primăriei Constanţa.



Listele cu copiii admişi, publicate pe 1 august


În creșe sunt integrați copii cu vârste între 10 luni și 3 ani. „Numărul locurilor disponibile pentru anul școlar 2022 - 2023 se va stabili după centralizarea cererilor de reînscriere și de transfer ce se depun în luna aprilie 2022. Numărul locurilor disponibile diferă de la un an școlar la altul, în funcție de numărul copiilor care părăsesc creșa pentru a frecventa învățământul preșcolar. Numărul de locuri aprobate în fiecare creșă în parte poate fi influențat sau redus în condițiile aplicării restricțiilor și măsurilor obligatorii luate, pe durată determinată, pentru perioada stării de urgență, alertă sau epidemie etc. Listele cu copiii admiși, în limita locurilor aprobate, vor fi publicate pe site-ul instituției și vor fi afişate la sediul Direcției administrare creșe Constanța, în data de 1 august 2022”, mai spun reprezentanţii autorităţilor locale.

Pentru înscrierea copilului în creșă, pentru anul școlar 2022 - 2023, părinţii trebuie să prezinte, obligatoriu, pe lângă documentele copilului şi ale lor, adeverinţe doveditoare de la locul de muncă şi o declarație pe proprie răspundere a părintelui/reprezentantului legal cu privire la consimțământul acordat pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.

„Nu se vor lua în considerare și nu vor fi punctate documentele trimise ulterior în vederea completării dosarului de înscriere. Nu se vor lua în calcul cererile părinților sau reprezentanților legali care nu au domiciliul ori reședința în municipiul Constanța. Fiecare cerere de înscriere în creșă, după verificarea documentelor din dosarul de înscriere, primește un punctaj, în urma aplicării criteriilor de departajare”, subliniază reprezentanţii Primăriei Constanţa. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8782 secunde