Statuile din Constanţa şi Mamaia, restaurate și puse în valoare

352
Statuile din Constanţa şi Mamaia, restaurate și puse în valoare - xstatuile-1649943196.jpg

Articole de la același autor

25 de statui şi monumente istorice din municipiul Constanţa vor fi restaurate şi puse în valoare, anul acesta, anunţă reprezentanţii autorităţilor locale.

În cursul zilei de joi, 15 aprilie, au început lucrările de punere în valoare ale Lupoaicei, monument reprezentativ pentru Constanța, o copie a statuii Lupa Capitolina de la Roma. „Lucrările sunt efectuate de artiști plastici restauratori și experți în domeniu, atestați de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, păstrându-se materialele și tehnicile de punere în operă, scopul fiind acela al revenirii la aspectul inițial”, explică purtătorul de cuvânt al instituţiei, Luminiţa Lare.

Potrivit acesteia, în perioada următoare, specialiștii vor continua lucrările demarate anul trecut la Harta siturilor arheologice din Dobrogea, amplasată pe calcanul clădirii Curții de Conturi Constanța. „În prezent, se lucrează în atelier la toate componentele din ceramică, pentru că unele dintre ele au necesitat reconstrucție totală. Până la sfârșitul lunii august, 25 de statui și monumente amplasate în municipiul Constanța vor fi restaurate, puse în valoare și reamplasate, acolo unde situația o va impune. Reamintim că Primăria Municipiului Constanța a încheiat anul trecut un contract de prestării servicii, respectiv achiziție a serviciului de reamplasare, restaurare și punere în valoare a statuilor și monumentelor istorice amplasate în municipiul Constanța, în care sunt incluse 25 de lucrări de artă de pe raza municipiului Constanța”, mai spune reprezentantul Primăriei Constanţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2838 secunde