Fără meşuri şi reclame pe clădirile importante din Constanţa. "Facem demersuri să acoperim toate zonele"

1533
1
Problema panourilor publicitare în oraşul Constanţa este una care nu a fost prea dezbătută în ultimul timp. Chiar şi în aceste condiţii, există politicieni care şi-au îndreptat atenţia către aceste meşuri ce nu sunt tocmai estetice. Consilierul local USR din Constanţa, Cătălin Iacob, se ocupă personal de această problemă.

El a introdus câteva amendamente în regulamentul afişajului stradal, iar acestea i-au fost aprobate. Principalul obiectiv pentru USR Constanţa a fost să dea jos reclamele de pe clădirea Casei de Cultură a Sindicatelor.

După o muncă îndelungată, aceştia au reuşit, iar acum continuă să facă demersuri pentru ca acelaşi lucru să se întâmple şi în alte zone ale oraşului.

„Nu mai vrem să vedem meşuri pe pancarte prin oraş. Avem o comisie care avizează reclamele din oraş. Oraşul este împărţit în mai multe zone şi este greu să ne ocupăm într-un timp scurt de toate. Regulamentul a fost adoptat, anul trecut, în luna aprilie şi de atunci eu port discuţii cu cei de la Poliţia Locală pentru verificarea autorizaţiilor. Vreau să se respecte reglementările din acel regulament şi colaborez foarte bine cu cei de la Poliţia Locală şi chiar se văd unele schimbări. Nu ni s-au pus piedici. Am colaborat bine şi cu colegii de la PNL, au fost foarte deschişi. Trebuie să verificăm implementarea regulamentului. Pe Casa de Cultură nu mai există nicio publicitate. Dacă mergeţi pe strada Ştefan cel Mare veţi vedea că şi acolo au dispărut reclamele de acest gen”, a declarat, pentru Cuget Liber, Cătălin Iacob.

În acest context, consilierul local a făcut o comparaţie între oraşul Constanţa şi oraşele din vestul României.

Acolo, spune el, nu sunt montate prea multe meşuri pe stradă, iar reclamele de pe clădiri sunt montate cu bun gust.

„În Constanţa nu s-a respectat acest procedeu de afişaj stradal. Multe s-au făcut fără autorizaţie. Fiecare îşi punea pe faţadă o reclamă fără să aibă o autorizaţie de construcţie. Dacă mergeţi prin oraşele din vest observaţi că totul este făcut cu bun gust. Reclamele trebuie să respecte arhitectura clădirilor, inclusiv culoarea acestora. La Casa de Cultură am fost contactat de cel care şi-a pus o reclamă pe clădire şi mi-a spus că are toate autorizaţiile legale. Când l-au verificat cei de la Poliţia Locală au observat că nu avea nimic”, a adăugat consilierul local Cătălin Iacob.


El a mai explicat că încearcă să acopere toată aria municipiului Constanţa. Una dintre singurele zone în care nu există meşuri este Zona Peninsulară, acolo unde clădirile vechi pot fi admirate în toată splendoarea lor.

„În Piaţa Ovidiu nu există astfel de reclame. În zona aceea este publicitate restrânsă şi în mare parte panourile publicitare sunt interzise. Pot să pună panouri doar de anumite dimensiuni. Zona istorică este despre cu totul altceva, nu despre publicitate agresivă. Nu pot spune că am obţinut o victorie pentru că nu mai există reclame pe Casa de Cultură. Pe mine nu mă interesează strict Casa de Cultură. Mă interesează tot oraşul. Lucrez la această chestiune, să avem un afişaj în oraş decent. Trebuie să eliminăm aceste balcanisme cu care ne-am obişnuit de atât timp. Mai avem reclame de îndepărtat. Eu colaborez cu Poliţia Locală, dar nici ei nu pot face faţă la toate acestea. Mai există şi meşuri prin oraş pe care trebuie să le dăm jos. Le vom rezolva pe toate”, a concluzionat Cătălin Iacob.


Comentează știrea

Casa de caldura
15 aprilie 2022
Doar a unora

Mesuri ca mesuri dar chiria de 5 lei pe 200 de ani platita prin contracte dubioase nu le vedeti?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4405 secunde