LIVETEXT. Dezbateri de interes, ACUM, la sediul USR Constanţa. Stelian Ion: "Puterea actuală vine cu legi îngrijorătoare"

771
LIVETEXT. Dezbateri de interes, ACUM, la sediul USR Constanţa. Stelian Ion:
UPDATE. Stelian Ion: "Tot ce face Chiţac de foarte mult timp este să împingă USR în afara guvernării. În perioada următoare, primarul actual se va baza din ce în ce mai mult pe PSD. Promovează proiecte care sunt în favoarea unor firme ale unor fruntași PSD. Îşi trece ce proiecte vrea el. Aceasta este linia în care primarul actual preferă să se ajute și să se lipească de PSD."


UPDATE. Stelian Ion: "Fostul președinte, Dacian Cioloș, am aflat că demisionează cu alți europarlamentari. Este o decizie pe care personal o regretăm pentru că nu aceasta a fost promisiunea pe care el a făcut-o. Regretăm această alegere, însă nu putem decât să luăm act de ea și să mergem mai departe. USR nu a fost conceput ca un partid care să se învârtă în jurul unei persoane. USR este o echipă. Mergem mai departe. Suntem singurul partid puternic de opoziție. Dacă mai sunt colegi care au nemulțumiri le transmit să rămână și să lupte alături de noi. Putem rezolva toate nemulțumirile în interiorul partidului."


UPDATE. Stelian Ion: "Vreau să îi dau un răspuns primarului Chiţac care la o activitate de partid a adresat nişte atacuri la adresa noastră. Este nepotrivit ca acest primar, care este un exemplu de cum devine o persoană cu epoleți primar într-un municipiu important. USR nu este niciun dușman la adresa primarului. Acesta se luptă cu himere şi nu se concentrează pe curățenie, pe adunatul câinilor şi aşa mai departe. El se răţoieşte la noi plângându-se se că noi îi blocăm marile proiecte. Nu am vazut mari proiecte ci am văzut preluări ale proiectelor lui Făgădău. Nu am văzut să adune consilierii locali, nu am văzut transparență, nu am vazut conferințe de presă. Aşa încât, în loc să vină cu proiecte fantasmagorice care ne arunca în derizoriu, cel mai bine ar fi să dea drumul ședințelor de CL în format fizic. Să se concentreze pe proiectele Constanței. Singurul dușman este propria aroganţă. Noi am fost aleși în Constanţa să susținem interesele constănțenilor."




UPDATE. Stelian Ion: "Cu privire la situația din parlament, puterea actuală vine cu legi îngrijorătoare. Vine cu creșterea numărului de angajați, nejustificat. Vine cu creșteri salariale cu privire la unele zone în care au promis că nu vor face asta. Am atacat la CCR acest proiect nociv. Subiectul ultimelor zile este cel legat de legile securității naționale. Este o temă nouă. Legile sunt vechi și trebuie ajustate, dar modul fantomatic cum au ajuns pe masa unor parlamentari este îngrijorător. Dacă vrei să modifici legi atât de importante trebuie să o faci transparent. Trebuie să extragi seva schimbărilor pe care să le imprimi. S-a pornit invers aşa cum au dorit serviciile secrete. Este foarte grav pentru că ne reîntoarcem în perioada dinainte de 89. În realitate, ce se întâmplă, nu este o eficientizare a acestor servicii. Am prezentat în parlament un document care arată cum ar trebui să fie legile naționale. Este foarte important să vedem că societatea civilă a reacționat. Nu ne dorim nişte servicii secrete care să beneficieze de imunități!"




UPDATE. Remus Negoi: "Aş vrea să punctez două chestiuni negative și una pozitivă. Audierile care vor avea loc săptămâna aceasta în numirea în ANRE. Am participat la aceste ședințe. Numirea pe care coaliția de la guvernare a făcut-o, în persoana domnului Iancu, nu suntem de acord cu ea. Legea offshore, cea care în 2018 trebuia să fie votată şi aplicată, a fost înfrântă din cauza dumnealui. Președintele Iohannis i-a refuzat titulatura de vicepremier. În acest punct este spălat de păcate. 


Punctul doi este legat de dezbaterea şi votul legii audiovizualului. Varianta care venise de la Camera Deputaților a fost dezbătută la Senat, ne-am trezit cu peste 70 de amendamente şi cele mai disputate au fost două. Unul care prevedea ca CNA să fie demis în totalitate. Al doilea a fost acela de a elimina direcția în care o societate s-ar fi îndreptat şi ar fi avut o majoritate pe piața una ar fi trebuit să renunțe. S-a pierdut extrem de mult timp. 


Al treilea punct este cel legat de faptul că săptămâna viitoare avem o dezbatere națională în comisa parlamentară UNESCO. Este vorba de ansamblul rupestru de la Murfatlar. Vrem să îl punem pe lista UNESCO"



UPDATE. În urmă cu puţin timp, la sediul USR Constanța din bd. Mamaia nr. 13, etaj 2, a început o conferință de presă la care sunt prezenţi deputatul USR, Stelian Ion, senatorul USR, Remus Negoi și viceprimarul Constanței, Florin Cocargeanu. În discuţii sunt teme de actualitate.

Ştire în curs de actualizare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5246 secunde