Deputatul Stelian Ion îl critică pe ministrul Educației! "Își bate joc de elevii navetiști"

1123
2
Administraţia locală din Constanţa încearcă să facă totul pentru ca elevii să se întoarcă în noul an şcolar într-un mediu cât mai curat şi mai sigur. Astfel, la propunerea viceprimarului Florin Cocargeanu, se desfăşoară lucrări la terenurile de sport ale unor şcoli din Constanţa. Acest lucru nu a fost trecut neobservat de către deputatul USR din Constanţa, Stelian Ion, cel care a lăudat iniţiativa.

În acelaşi timp, Stelian Ion a ţinut să aducă şi anumite critici la adresa actualului ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„În Constanța, se lucrează intens la reabilitarea curților interioare, terenurilor de sport şi aleilor de acces ale școlilor incluse în planul de lucru al Confort Urban în 2022, la propunerea colegului meu, viceprimarul Florin Cocargeanu. În aceste zile, se derulează lucrări de reamenajare la Şcolile Gimnaziale nr. 17 şi nr. 18. Reabilitarea terenurilor de sport şi aleilor de acces ale școlilor nr. 33 şi nr. 37 a fost deja finalizată, iar elevii de aici vor avea la începerea școlii spații moderne pentru activitățile în aer liber. Consilierii locali ai USR urmăresc derularea acestor proiecte, obiectivul fiind ca, atunci când va începe școala, toate lucrările incluse în planul de lucru al Confort Urban în 2022 să fie realizate. În tot acest timp, de pe frontul reformei în educație nu sunt vești bune: ministrul Sorin Cîmpeanu menține în dezbatere publică proiectele legilor educației criticate atât de elevi, cât și de profesori, fie că predau în școli generale, în licee sau universități. Miercuri ar urma să aibă loc cele două dezbateri publice, prin videoconferință, iar lista de înscrieri pentru participare și pentru a face propuneri s-a deschis. Bătaie de joc până la capăt”, a explicat Stelian Ion.


Stelian Ion a mai criticat şi faptul că actuala coaliţie de la guvernare nu alocă fonduri pentru transportul gratuit al elevilor din judeţele din România. Unul dintre principalii vizaţi de către deputat este chiar preşedintele României, Klaus Iohannis.

„Coaliția PSD-PNL-UDMR ignoră total elevii și își bate joc de dreptul navetiștilor la asigurarea cheltuielilor de transport. Un nou an școlar începe, aceleași probleme sunt la orizont. În România Educată a lui Klaus Iohannis, guvernul său a omis total problema transportului județean al elevilor cu ocazia rectificării bugetare de săptămâna aceasta.


Pentru a putea fi asigurat transportul gratuit el elevilor care învață în altă localitate decât cea de domiciliu, Guvernul trebuie să asigure bani consiliilor județene, ca acestea să poată subvenționa cheltuielile operatorilor de transport. Asta scrie în Legea educației și în OUG 70/2020, însă Guvernul, Ministerul Finanțelor și majoritatea toxică PSD-PNL ignoră legea cu nonșalanță.

În România Educată a președintelui-profesor, în plină dezbatere a noilor legi ale educației, măsurile Guvernului sunt tocmai în sensul creșterii abandonului școlar. Asta în condițiile în care, conform Eurostat, 1/4 tineri români din mediul rural, 18-24 de ani, nu au mai mult de 8 clase. Ei sunt victimele bătăii de joc la foc continuu, victimele dezinteresului total al celor care s-au perindat pe la guvernare în ultimii 30 de ani”, a mai spus Stelian Ion.



Comentează știrea

Constantin
23 august 2022
erorile celor ce se substituie neamului

Pe tot globul naveta elevilor o suporta părinții, dacă instituția respectiva de învățământ nu poate asigura (contra cost individual și particular) cazarea în cămine. Statul asigura gratuitatea învățământului și numai pana la un anumit nivel (maxim 8 clase) !!!

constantin
23 august 2022
noi și ai lor

Dacă n-au vrut sa se facă sportivi pentru a primi bani de la Ciuca !!!

Pagina a fost generata in 0.5243 secunde