Un tată se luptă cu ministerul Educaţiei pentru ca fiul său să meargă la şcoală. "Legea asta e absurdă"

569
1
Un tată se luptă cu ministerul Educaţiei pentru ca fiul său să meargă la şcoală.

Articole de la același autor

Fondatorul DEX online a dat Ministerul Educației în judecată. Inginerul nu îşi poate înscrie copilul în clasa pregătitoare pentru că împlinește 6 ani la 3 zile după data impusă de lege, potrivit Antena3.ro


Tatăl spune că s-a lovit doar de uși închise. A făcut petiții, memorandumuri, plângeri, considerând regula absurdă, însă eforturile lui nu au avut rezultate.

Cătălin Frâncu, unul dintre fondatorii platformei DEX online, a dat Ministerul Educației în judecată. Inginerul a făcut chiar și o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru că fiul lui nu este acceptat în clasa pregătitoare. Motivul: copilul nu împlinește 6 ani pe 3 ianuarie 2023.

"El s-a născut pe 3 ianuarie deci acum are 5 ani si 4 luni şi fără să ştie el a greșit că s-a născut practic, asta spune ministerul Educaţiei pentru că legea spune că în clasa pregătitoare au voie să meargă copiii care au împlinit 6 ani până la începutul scolii", spune bărbatul.


În ţara noastră doar copiii care au împlinit 6 ani până la momentul începerii școlii pot intra în clasa zero. Există o excepție: pot face o solicitare scrisă părinții ai căror copii împlinesc această vârstă până la finalul anului calendaristic.


Comentează știrea

Marian
31 mai 2022
stire

nu pot sa cred cate erori are articolul...citez din lege: Astfel copiii, care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2022, inclusiv, trebuie să fie înscriși în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011. Mai bine nu mai scrii articole...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.347 secunde