Un tată se luptă cu ministerul Educaţiei pentru ca fiul său să meargă la şcoală. "Legea asta e absurdă"

524
1
Un tată se luptă cu ministerul Educaţiei pentru ca fiul său să meargă la şcoală.
Fondatorul DEX online a dat Ministerul Educației în judecată. Inginerul nu îşi poate înscrie copilul în clasa pregătitoare pentru că împlinește 6 ani la 3 zile după data impusă de lege, potrivit Antena3.ro


Tatăl spune că s-a lovit doar de uși închise. A făcut petiții, memorandumuri, plângeri, considerând regula absurdă, însă eforturile lui nu au avut rezultate.

Cătălin Frâncu, unul dintre fondatorii platformei DEX online, a dat Ministerul Educației în judecată. Inginerul a făcut chiar și o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru că fiul lui nu este acceptat în clasa pregătitoare. Motivul: copilul nu împlinește 6 ani pe 3 ianuarie 2023.

"El s-a născut pe 3 ianuarie deci acum are 5 ani si 4 luni şi fără să ştie el a greșit că s-a născut practic, asta spune ministerul Educaţiei pentru că legea spune că în clasa pregătitoare au voie să meargă copiii care au împlinit 6 ani până la începutul scolii", spune bărbatul.


În ţara noastră doar copiii care au împlinit 6 ani până la momentul începerii școlii pot intra în clasa zero. Există o excepție: pot face o solicitare scrisă părinții ai căror copii împlinesc această vârstă până la finalul anului calendaristic.


Comentează știrea

Marian
31 mai
stire

nu pot sa cred cate erori are articolul...citez din lege: Astfel copiii, care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2022, inclusiv, trebuie să fie înscriși în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011. Mai bine nu mai scrii articole...

Pagina a fost generata in 0.4699 secunde