Forțele Navale au promovat cariera militară, în școlile din Constanța și Tulcea

307
Forțele Navale au promovat cariera militară, în școlile din Constanța și Tulcea - xfortescoli1-1649576627.jpg
Forțele Navale Române au desfășurat, în perioada 5-8 aprilie, campania de promovare a carierei militare la sediile a zece școli generale și licee din județele Constanța și Tulcea. Marinari și scafandri militari, elevi de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța și de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale, precum și reprezentanți ai Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Navale, de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și de la birourile de informare-recrutare județene au interacționat cu peste 800 de elevi de gimnaziu și liceu.

Echipa Forțelor Navale Române le-a prezentat ofertele educaționale și de formare profesională ale celor patru instituții militare din Constanța și Mangalia, diferite aspecte din viața de marinar militar și oportunitățile oferite de cariera militară.

Activitatea, desfășurată în parteneriat cu Comitetul Național Român pentru Drepturile Copilului Constanța, a venit în continuarea campaniei de promovare online, realizată de Forțele Navale Române la sfârșitul lunii februarie. Atunci, elevii de la peste 20 de școli generale și licee din județele Brăila, Galați și Tulcea au avut oportunitatea de a adresa întrebări și de a vizita, în mod virtual, fregata „Regina Maria”, vedeta blindată „Rahova”, simulatorul integrat de conducere a navei de la academia navală, precum și sălile de clasă de la școala militară de maiștri militari și de la colegiul național militar din Constanța. 

Pagina a fost generata in 0.8417 secunde