Slujbă de pomenire a militarilor căzuți la datorie în accidentul aviatic de la Gura Dobrogei

712

Articole de la același autor

Moment solemn, sâmbătă dimineață, 9 aprilie, pe puntea navei-școală „Mircea”, aflată la ancoră, în golful Asinara, din Marea Mediterană. Preotul bordului plt.adj. Dragoș Trandafir a ținut o scurtă ceremonie religioasă pentru a marca, după cum o cere tradiția creștină, cele 40 de zile scurse de la trecerea la cele veșnice a militarilor căzuți la datorie în dubla tragedie aviatică de la Gura Dobrogei. Pe altarul improvizat la puntea centru de către preot au fost așezate și fotografiile celor doi maiștri militari, avansați postmortem la gradul de sublocotenenți, Sergiu Bosoi și Vlad Carp.

Ceremonia religioasă a avut o încărcătură emoțională deosebită, în special pentru faptul că, din echipajul navei fac parte și foști camarazi ai celor doi scafandri militari trecuți la cele veșnice mult prea devreme.

Reamintim că pilotul avionului MiG-21 LanceR şi cei șapte membri ai echipajului elicopterului IAR-330 și-au pierdut viața în dubla tragedie care a avut loc, la începutul lunii martie, în județul Constanța. Este vorba despre locotenent-comandor Bogdan Florin, locotenent Pătrașcu Sorin, maistrul militar Banu Gelu, sergent Marinescu Ionuț, caporal cls. a III-a Lateș Cătălin, maistru militar cls. I Carp Vlad, maistru militar cls. a II-a Bosoi Sergiu - echipajul elicopterului IAR- 330 Puma, și căpitanul Costinel Iosif Niță, pilotul avioanului MIG 21 Lancer.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4911 secunde