Liceul “Ovidius” din nou în topul cercetătorilor spațiului la competiția NSS din SUA

424
Liceul “Ovidius” din nou în topul cercetătorilor spațiului la competiția NSS din SUA - ovidius-1649576027.jpg

Articole de la același autor

La competiția anuală NSS Space Settlement Contest 2022, premii remarcabile au fost acordate mai multor echipe, printre care şi elevilor de la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa, care au obținut Premiul I la secțiunea de  competiție seniori, clasa a X-a, Large Group. Juriul a fost alcătuit din mai mulţi cercetători de la NASA și membri de onoare ai National Space Society din Statele Unite.

Elevii câștigători din Liceul Teoretic „Ovidius”  Constanța sunt Atanasov Daniela, Butnărașu Marian-Sorin, Culea Elissa-Andreea, Dumitrache Briana-Alexia, Farcaș Miruna-Maria, Iatan Maria-Tatiana, Lazarovici Andrei-Florin, Maican Alexandra, Preda Tiana-Maria, Veronesi Maria (clasa a X-a). Elevii au fost coordonați de profesorul de fizică Maga Cristinel.

Elevii au avut ca temă proiectarea unei staţii spaţiale circumterestre, cu un anumit număr de locuitori „pionieri” în cercetarea și colonizarea spațiului, care să poată convieţui pe această staţie. Proiectul câștigător este numit Lepidopterra. Câştigătorii primesc ca premiu invitația de a participa la  International Space Development Conference programată pentru perioada 27-29 Mai 2022, la  Arlington, Virginia/SUA.

La competiţia organizată de NASA, “Space Settlement Design Contest” au participat peste 17.000 de elevi, din peste 22 de țări și cu 3076 de proiecte sub coordonarea a peste 3000 de profesori ceea ce dă o notă în plus performanței elevilor Liceului Teoretic „Ovidius”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5597 secunde