Elevii Liceului Teoretic „Ovidius”, în topul cercetătorilor spațiului la competiția NSS din SUA

417
Elevii Liceului Teoretic „Ovidius”, în topul cercetătorilor spațiului la competiția NSS din SUA - liceulovidius5-1649423238.jpg

Articole de la același autor

Anul acesta, la competiția anuală NSS Space Settlement Contest 2022, au fost obţinute o serie de premii remarcabile, care au fost acordate mai multor echipe, printre care şi elevilor de la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa. Ei au obținut premiul I la secțiunea de competiție seniori, clasa a X-a, Large Group. Juriul a fost alcătuit din mai mulţi cercetători de la NASA și membri de onoare ai National Space Society din Statele Unite.

Elevii constănţeni câștigători sunt Daniela Atanasov, Marian-Sorin Butnărașu, Elissa-Andreea Culea, Briana-Alexia Dumitrache, Miruna-Maria Farcaș, Maria-Tatiana Iatan, Andrei-Florin Lazarovici, Alexandra Maican, Tiana-Maria Preda, Maria Veronesi (clasa a X-a). Elevii au fost coordonați de profesorul de fizică Cristinel Maga.

Ei au avut ca temă proiectare o staţie spaţială circumterestră, cu un anumit număr de locuitori „pionieri” în cercetarea și colonizarea spațiului, care să poată convieţui pe această staţie. Proiectul câștigător este numit „Lepidopterra”. Câştigătorii au primit ca premiu invitația de a participa la International Space Development Conference programată pentru perioada 27-29 mai 2022, la Arlington, Virginia/SUA. Precizăm că la competiţia organizată de NASA, Space Settlement Design Contest au participat peste 17.000 de elevi, din peste 22 de țări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1799 secunde