Premierul a discutat cu producătorii de ulei de floarea soarelui despre problemele acestui sector şi soluţiile Guvernului

178
Premierul a discutat cu producătorii de ulei de floarea soarelui despre problemele acestui sector şi soluţiile Guvernului - nzgwjmg9ndqwjmhhc2g9mznkndvlzwe1-1649422988.jpg
Premierul Nicolae Ciucă a discutat, joi, cu reprezentanţii asociaţiilor de fermieri şi producători de seminţe şi ulei de floarea soarelui despre securitatea alimentară, asigurarea stocurilor necesare pieţei interne, precum şi despre soluţiile guvernamentale de răspuns la problemele cu care se confruntă acest sector.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, consultările s-au concentrat în jurul obiectivului de a creşte suprafeţele cultivate cu floarea soarelui şi, în mod special, nivelul de procesare şi producţia de ulei pentru piaţa internă şi pentru export.

"Am dorit să avem aceste consultări pentru a primi asigurări direct de la sursă că există stocuri suficiente de ulei pentru populaţie, inclusiv în cazul în care ar exista o cerere suplimentară a pieţei. România are un potenţial agricol foarte important, iar noile măsuri guvernamentale pe care le avem în vedere vor susţine acest domeniu extrem de important pentru economie", a afirmat premierul, citat în comunicat.

El a susţinut că România poate juca un rol important la nivelul Uniunii Europene pentru a compensa pierderea de importuri din Ucraina, în condiţiile în care ţara noastră este unul dintre principalii exportatori de cereale.

"Ţara noastră poate să contribuie astfel la siguranţa alimentară a Uniunii Europene şi a ţărilor terţe care sunt puternic afectate de consecinţele agresiunii din Ucraina", se susţine în comunicat.

În cadrul consultărilor, a precizat Guvernul, au fost analizate dificultăţile din acest sector, generate de lipsa creditărilor pe termen mediu şi lung, situaţia volatilă a forţei de muncă şi problema îngrăşămintelor folosite pentru culturile agricole.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1608 secunde