Liberalii se reunesc, pe 10 aprilie, pentru a-și alege un nou lider

321
Liberalii se reunesc, pe 10 aprilie, pentru a-și alege un nou lider - fondcongres-1648997639.jpg
Congresul extraordinar al PNL, în vederea alegerii unui nou preşedinte, ar urma să aibă loc pe data de 10 aprilie, iar moţiunile vor putea fi depuse până pe 6 aprilie, a anunţat preşedintele interimar al partidului, Gheorghe Flutur.

Aspectele referitoare la organizarea Congresului Extraordinar al PNL au fost definitivate, duminică, în cadrul Consiliului Naţional Extraordinar al partidului.

„Întâlnirea va fi duminica viitoare, 10 aprilie, ora 11.00, la Palatul Parlamentului, Sala Alexandru Ioan Cuza. Numărul de delegaţi este de 1.300 - 617 delegaţi de drept, 683 delegaţi aleşi. S-a propus comisia de organizare a Congresului Extraordinar, formată din nouă oameni. O vom propune în Consiliul Naţional, aşa cum prevede statutul. Mergem spre Consiliul Naţional cu termene de depunere a moţiunilor în partid”, a declarat Gheorghe Flutur.

Termenul de depunere a moţiunilor este data de 6 aprilie, ora 18.00, urmând ca dezbaterile care vor trebui să aibă loc în judeţe să se finalizeze până în seara de 8 aprilie, ora 22.00.

„Rămânem cu aceeaşi cutumă: minimum 10 hotărâri de comitete judeţene ale PNL, care să aprobe o moţiune, moţiunea să poată fi validă şi să intre în congres candidatul respectiv”, a precizat Flutur, într-o declaraţie de presă.

Potrivit acestuia, PNL propune organizarea acestor evenimente într-o succesiune destul de rapidă, deoarece există un context naţional şi internaţional deosebit.

„Am văzut o hotărâre a colegilor noştri şi asta arată capacitatea partidului de a face nişte lucruri să se îmbunătăţească din mers, să intrăm în linie dreaptă, pentru că avem extrem de multe provocări la care trebuie să răspundem, mai ales în ceea ce priveşte agenda de guvernare. (...) Este libertatea fiecărui coleg să candideze. De aceea avem termene: până miercuri seara depunerea moţiunilor. Până vineri seara, la ora 22.00, să fie votate în teritoriu (moţiunile - n.r.)”, a adăugat Futur.

Întrebat cum vede perspectiva unei alegeri a lui Nicolae Ciucă în funcţia de preşedinte al PNL, în condiţiile în care ar fi vorba despre al treilea lider liberal pentru care ar exista o derogare în ce priveşte vechimea, Gheorghe Flutur a arătat că se va alege soluţia cea mai bună: „PNL este un partid dinamic şi totdeauna alege soluţia cea mai bună. (...) Există instituţia derogării”.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că analizează dacă îşi va depune candidatura la preşedinţia PNL, precizând că nu a luat deocamdată o decizie în acest sens.

„Atunci când voi lua o decizie în acest sens, o voi face. Eu până în acest moment nu am luat o decizie. Doar ce s-au finalizat lucrările Consiliului Naţional. Astăzi nu s-a discutat despre nicio propunere”, a declarat Ciucă la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă intenţionează să-şi depună candidatura la şefia PNL, Nicolae Ciucă a declarat: „Analizez”.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3203 secunde