Grădină publică, cu locuri de joacă şi parcare, în cartierul Tomis Nord

1121
1
Grădină publică, cu locuri de joacă şi parcare, în cartierul Tomis Nord - gradinapublica-1648997717.jpg

Articole de la același autor

O grădină publică cu spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii şi parcare pentru autovehicule va fi amenajată în cartierul Tomis Nord din Constanţa. Primarul Vergil Chiţac a anunţat că este vorba despre un proiect ce urmează să fie implementat, cu scopul de a creşte calitatea vieţii şi confortul locuitorilor din zona de nord a municipiului.

„Discutăm despre amenajarea peisagistică a unei grădini publice cu loc de joacă pentru copii, pe o suprafaţă de aproximativ 1.300 mp, şi a unei parcări de 55 de locuri în proximitatea terenurilor de tenis, între aleea Capidava şi aleea Argeş. În acest moment, ne aflăm în faza elaborării studiului de fezabilitate, prin Confort Urban”, a explicat edilul.

În prezent, terenul de aproximativ 7.000 mp este într-o stare avansată de degradare, iar vegetaţia creşte necontrolat. De asemenea, în zonă nu există decât o parcare pentru locuitorii cartierului din apropierea terenului respectiv, care, de asemenea, nu este amenajată şi are o capacitate maximă de 11 locuri.

„Crearea noului spaţiu urban pe care îl propunem pentru cartierul Tomis Nord va consta, printre altele, în reabilitarea şi modernizarea carosabilului şi a bordurilor, reabilitarea şi extinderea trotuarelor pietonale, amenajarea peisagistică cu plantaţii şi spaţii verzi prevăzute cu sisteme de irigaţii, amenajarea locurilor de parcare, amenajarea unei zone de parc cu alei, mobilier urban, elemente de iluminat public, copaci/arbuşti şi gazon prevăzut cu sistem de irigaţii şi amenajarea unui loc de joacă împrejmuit (în cadrul parcului), dotat cu echipamente de joacă pentru copii”, precizează primarul Constanţa.

Din păcate, implementarea proiectului necesită exproprierea a două terenuri de proprietăţi private de aproximativ 300 mp fiecare, ceea ce ar putea să prelungească procedurile până la demararea propriu-zisă a amenajărilor grădinii publice.



Comentează știrea

fani
4 aprilie 2022
solutii

atentie :cat mai mult beton ,borduri pe toate partile si dale ornamentale ....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6602 secunde