Deputatul Stelian Ion, împotriva legii avertizorului de integritate

178
Deputatul Stelian Ion, împotriva legii avertizorului de integritate - stelianion-1656949668.jpg
Deputatul costănţean din USR, Stelian Ion, a depus o sesizare la CCR în ceea ce priveşte legea avertizorului de integritate.

Mai exact, Stelian Ion este de părere că această lege este una care protejează corupţia şi îi descurajază pe cei care vor să denunţe la rândul lor acte de corupţie.


„Am depus astăzi ( n.r. luni) la CCR sesizarea privind neconstituționalitatea legii avertizorului de integritate. Așa cum a fost modificată în Camera Deputaților este o lege care protejează corupția și îi descurajează pe cei care află de acte de corupție și ar putea să le denunțe. Amendamentele susținute de PSD-PNL-UDMR îndepărtează textul de Directiva Europeană, care trebuia transpusă fără intervenții care să îi schimbe scopul, acela de a proteja avertizorii de integritate. Varianta adoptată de majoritatea PSD-PNL-UDMR încalcă obligațiile asumate la aderare, este plină de prevederi neclare și lipsite de predictibilitate și este mult modificată față de varianta adoptată de Senat.


Este greșit să crezi că dacă nu vor mai fi avertizori de integritate, adică dacă nu vor mai exista persoane care să sesizeze fapte de corupție la locul de muncă, nu mai există corupție. Corupție există, doar că avertizorii de integritate nu mai sunt protejați eficient pentru a o face cunoscută. Legea votată de PSD-PNL-UDMR nu poate rămâne așa.


Încă ceva: transpunerea Directivei europene este cuprinsă și în PNRR, jalon neîndeplinit însă, pentru că ministrul Predoiu a dormit în post și a trimis legea spre aprobare în guvern exact când se apropia termenul prevăzut în PNRR de intrare în vigoare a legii. Nu cred că un jurist ca dl Predoiu nu face distincție între adoptare în Guvern și intrare în vigoare a unei legi”, a transmis Stelian Ion.Pagina a fost generata in 0.8922 secunde