Stelian Ion trage un semnal de alarmă după prezentarea raportului de activitate al CSM

610
Stelian Ion trage un semnal de alarmă după prezentarea raportului de activitate al CSM - stelianioncsm-1638903623.jpg

Articole de la același autor

CSM şi-a prezentat marţi raportul de activitate pentru anul 2021, iar fostul ministru al Justiţiei, deputatul Stelian Ion, a reacţionat imediat.

Constănţeanul spune că participarea preşedintelui României, Klaus Iohannis, la prezentarea raportului CSM, poate tulbura apele în ceea ce priveşte justiţia din România.

În acest sens, Stelian Ion a tras un semnal de alarmă printr-un mesaj postat chiar pe pagina sa personală de Facebook.

„CSM şi-a prezentat raportul de activitate pentru anul 2021. Cutuma prevedea ca în aceeași zi cu prezentarea raportului să se aleagă și președintele CSM. Până azi. De această dată, alegerea președintelui CSM a fost disociată de prezentarea raportului de activitate, la care a participat și președintele Klaus Iohannis. Ce se ascunde în spatele acestei mișcări? O explicație ar fi că este foarte posibil ca alegerea președintelui CSM, moment foarte important pentru sistemul judiciar, să se împotmolească într-un blocaj instituțional, de care imaginea președintelui trebuia ferită. Partea gravă a acestei situații este că scenariul este cunoscut: pare a se repeta situația de la desemnarea conducerii Inspecției Judiciare, cu blocaj la numirea inspectorului șef, urmat de interimat și o forțare legislativă care să permită să fie ales cine trebuie. Trag acest semnal de alarmă pentru că pare un mod de operare atent plănuit, după o rețetă verificată deja la șefia Inspecției Judiciare, care ar putea duce la un control asupra întregului CSM de către un grup restrâns și care este deosebit de nociv pentru sistemul judiciar și, implicit, pentru statul de drept. Pentru binele justiției, sper ca acest lucru să nu se întâmple”, a transmis deputatul Stelian Ion.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4059 secunde