Stelian Ion: „Proiectul de desfiinţare a SIIJ votat de Comisia juridică este o mascaradă”

241
1
Stelian Ion: „Proiectul de desfiinţare a SIIJ votat de Comisia juridică este o mascaradă” - stelianion-1645210326.jpg

Articole de la același autor

„Proiectul privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie adoptat în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor reprezintă o mascaradă, pentru că secţia specială este desfiinţată doar în mod formal, iar DNA primeşte o lovitură gravă, luându-i-se o parte importantă a competenţelor”, a declarat, vineri, fostul ministrul al Justiţiei, deputatul USR Stelian Ion.

„Astăzi (n.r. vineri) la Comisia juridică s-a dat o nouă lovitură luptei împotriva împotriva corupţiei prin faptul că a fost dat aviz favorabil pe proiectul de aşa-zisă desfiinţare a SIIJ, în realitate SIIJ nu se desfiinţează, se desfiinţează strict formal, atribuţiile îi sunt preluate de mai mulţi procurori, de un mecanism gândit de actuala coaliţie PSD-PNL-UDMR care, de fapt, preia toate defecţiunile, toate elementele nocive din trecut”, a afirmat Stelian Ion, după şedinţa Comisiei juridice a Camerei.

El a mai spus că DNA-ului îi este dată o gravă lovitură prin faptul că i se preia o parte importantă a competenţei.

„DNA nu va mai putea să ancheteze, aşa cum ar fi firesc, pe viitor, magistraţi, nici procurori, nici judecători. Şi astăzi s-a decis nici măcar judecătorii Curţii Constituţionale şi magistraţii asistenţi de la Înalta Curte şi Curtea Constituţională nu vor mai putea fi anchetaţi de DNA. Câtă vreme ceilalţi cetăţeni ai acestei ţări sunt supuşi regulilor generale şi sunt supuşi anchetelor DNA, atunci când e vorba de suspiciuni cu privire la fapte de corupţie, iată că o categorie specială de cetăţeni, care se formează acum, şi anume magistraţii şi judecătorii CCR, se sustrag acestei competenţe a DNA”, a adăugat Stelian Ion.



Comentează știrea

Elena
20 februarie 2022
Stelian Ion

Mai Stelica,toti sunteti niste Hozii si Tradatori de tara si al neamului romanesc.Va-ti familiarizati toti mari hozii din Just cu toti si ardeti pe semeni nostri cum vreti voi.De ce nu luati ce e cel mai bun din Constitutia altor tari mai destepte ca noi si care o au adevarata.Sau nu stiti care sunt.Pai voi nu vedeti ce parlamentari prosti avem,de cat ridica degetul.Ca e atat de prost ca daca iai pus intrebarea de ce este asa lai blocat.Are ocazia sa ramana si surdo mut.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4424 secunde