Deputatul Stelian Ion, un nou atac la Sorin Cîmpeanu. "Şi-a bătut joc de ideea de etică"

69
Deputatul Stelian Ion, un nou atac la Sorin Cîmpeanu.
Deputatul USR din Constanţa Stelian Ion continuă să îl atace pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi i-a solicitat public preşedintelui Klaus Iohannis să se implice pentru demiterea acestuia.

Stelian Ion îl acuză pe Sorin Cîmpeanu de plagiat şi cu această ocazie a transmis un mesaj pe pagina sa oficială de Facebook.

„Îi solicit președintelui Klaus Iohannis să nu își mai bată joc de proiectul lui de suflet, România Educată, și să dea semnalul pentru demiterea principalilor responsabili. Cum poți educa o țară cu plagiatori în funcții de decizie, cu dispreț față de munca profesorilor și cu desconsiderarea deplină a opiniei cetățenilor? România educată cu adevărat nu stă nici în Ciucă, nici în Cîmpeanu. Sorin Cîmpeanu a luat în derâdere demersul celor 100 de intelectuali care au semnat o scrisoare deschisă, prin care cereau prelungirea dezbaterii publice pentru legile educației și renunțarea la prevederile nocive din acestea, numindu-i un grup de interese. 


Între timp, alți zeci de intelectuali, mulți profesori universitari, au semnat protestul. Ministrul Cîmpeanu i-a luat peste picior și pe cei 28.000 de semnatari ai unei petiții prin care solicită președintelui Klaus Iohannis să accepte demiterea lui și retragerea proiectelor, atunci când a declarat că au fost teme care au adunat multe sute de mii de semnături. Între timp, numărul semnatarilor petiției crește constant. Sorin Cîmpeanu și-a bătut joc de ideea de etică și integritate academică, incluzând în legea educației prevederi prin care plagiatorii, dovediți sau pe cale să fie descoperiți, rămân cu toate avantajele și nu răspund pentru furt intelectual”, a transmis deputatul Stelian Ion.Pagina a fost generata in 0.4582 secunde