Primăria Techirghiol organizează prima ediţie a Festivalului de Artă

271
Primăria Techirghiol organizează prima ediţie a Festivalului de Artă - techirghiol-1661960280.jpg

Articole de la același autor

În perioada 1-4 septembrie, în oraşul Techirghiol se va desfăşura Festivalul de Artă Techirghiol.

Acest eveniment este o iniţiativă culturală independentă care îşi propune să dea naştere unui context de exprimare a efervescenţei de creaţie pe litoral. Este prima ediţie a acestui festival, iar organizatorii speră să devină o tradiţie.

Tematica primei ediţii atât prin conţinut, cât şi prin idee conceptuală este cea „RETRO” precum un omagiu adus Techirghiolului de odinioară, oraşul boem şi plin de poveşti numit „acasă” de unii dintre marii artişti ai ţării precum Constantin Tănase, Jean Constantin şi alţii. Tema aleasă provoacă participanţii la sentimentul de nostalgie şi interes faţă de frumosul de altădată, o retrăire a farmecului timpurilor de demult.
 

Primăria Oraşului Techirghiol, Fundaţia Abracadabra şi Asociaţia Drag de Artă au pregătit o serie de evenimente unicat, concepute special pentru spaţiile alese să găzduiască cele patru seri de festival.

Locuitorii şi turiştii sunt invitaţi gratuit la proiecţii de film în teatrul de vară, spectacole de teatru pe faleză, concerte de chitară, seri de poezie, expoziţii, ateliere de teatru de improvizaţie şi film, târg de produse handmade, întâlniri cu personaje de poveste și multe alte suprize.


Demersul celor patru tineri pasionaţi de artă care au venit cu ideea acestui festival este susţinut logistic de Primăria Oraşului Techirghiol, dar şi de pensiuni şi restaurante locale precum: Barissimo Constanţa, Hotel Anina, Restaurant Admir Ghiol, Vila Cucu, Restaurant Apollo, Pensiunea Techirghiol Blue, Casa Maria, Vila Alexia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6924 secunde