Primăria Techirghiol continuă să demareze noi proiecte. "Oraşul nostru are nevoie de investiţii"

2365
1
Primăria Techirghiol continuă să demareze noi proiecte.
Administraţia locală din oraşul Techirghiol are pe listă mai multe proiecte care sunt în dezvoltare, dar şi în implementare. Primarul Iulian Soceanu se ocupă de acestea şi încearcă să le ducă la bun sfârşit cât mai repede, astfel încât viaţa locuitorilor din Techirghiol să se schimbe în bine.

„Vrem să construim o creşă în Techirghiol. Am trimis în acest sens o solicitare la Compania Națională de Investiții. Îmbunătățirea mobilității urbane în oraşul Techirghiol este o altă prioritate pentru noi. Avem în vedere să extindem infrastructura de utilitate publică în cartierul Tineretului. Finalizarea acestui proiect ar trebui să dureze 24 de luni. Sediul primăriei a fost reabilitat, anvelopat şi consolidat. Cu siguranţă vom extinde şi vom reabilita Liceul Teoretic Emil Racoviţă pentru a-l transforma pe acesta într-un campus unde se va face şcoală preuniversitară pentru învăţământul profesional şi tehnic în oraşul Techirghiol. Asta v-am mai spus-o şi în trecut. Încă se lucrează la acest aspect. Termenul de proiectare şi execuţie este de 42 de luni. Vom face o pistă de biciclişti pe marginea lacului Techirghiol, pentru a creşte atractivitatea turistică a acestuia. Mai avem un proiect care priveşte dezvoltarea durabilă a turismului în staţiunea balneară Techirghiol prin modernizarea infrastructurii din zona strada Dobrogei. Şi, nu în ultimul rând, vrem să construim un culoar de mobilitate sustenabilă care să conţină pistă de biciclişti, alee pietonală şi un spaţiu verde”, a declarat primarul oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu.


Aşa cum edilul ne-a declarat şi în trecut, aceste proiecte au fost începute în anul 2021 şi termenul de finalizare este până la 6 ani. Acestea nu sunt singurele proiecte existente la Techirghiol. Mai există o serie care se află în implementare.

„Vrem să înfiinţăm o reţea de distribuţie de gaze în oraşul Techirghiol. Vom creşte eficienţa energetică a clădirii publice a Liceului Teoretic Emil Racoviţă. Mai avem în plan un proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în aria de operare a celor de la RAJA, în perioada 2014-2020. Toate aceste proiecte au o valoare totală de cofinanţare de 8.664.189,34 lei”, a explicat Iulian Soceanu.

Mai multe străzi şi trotuare au fost asfaltate, iar în centrul oraşului va apărea o grădină publică în care locuitorii din Techirghiol să se poată relaxa.


„Oraşul Techirghiol este în prezent beneficiarul unor investiţii de peste 100 de milioane de lei. Vorbim despre proiectele care sunt în prezent în diferite faze de implementare. Acest lucru a fost posibil datorită eforturilor echipei din Primăria Techirghiol şi a Consiliului Local. Oraşul nostru are în continuare nevoie de investiţii astfel că, împreună cu echipa din primărie, am pregătit alte proiecte cu o valoare totală de aproximativ 150 de milioane de lei”, a declarat primarul oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu.Comentează știrea

Mihai
25 august 2022
Techirghiol

In afara de petrecer zgomotoase pe bani publci nu prea a terminat nimic pana acum. Reteaua de gaze este deja o promisiune cu care domnul primar a castigat doua mandate. In concluzie pe principiul, paine si circ, va castiga si urmatorul mandat de primar . Vitorul suna bine la Techirghiol

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2654 secunde