Oraşul Techirghiol se pregăteşte de sărbătoare. „Avem cadouri pentru copiii noştri”

2250
Oraşul Techirghiol se pregăteşte de sărbătoare. „Avem cadouri pentru copiii noştri” - fondtechirghiol-1638480911.jpg

Articole de la același autor

Cu mai puţin de o lună rămasă până la sărbătorile de iarnă, oraşele din judeţul Constanţa se pregătesc să strălucească. La Techirghiol iluminatul festiv va fi inaugurat pe data de 6 decembrie, chiar în noaptea de „Moş Nicolae”.

Primarul oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu, a declarat, pentru Cuget Liber, că iluminatul festiv va fi pus în funcţiune şi datorită unui contract de concesionare pe care primăria îl are.

„Noi avem iluminatul stradal în contractul de concesionare a iluminatului public în oraşul Techirghiol. De trei ani de zile avem concesionat acest serviciu şi în cadrul acestui contract avem inclusiv iluminatul festiv. Acest contract este valabil până în anul 2024, după care trebuie să reluăm procedura de delegare a serviciului conform procedurilor legale. Ne pregătim să achiziţionăm cadouri pentru copiii din oraşul Techirghiol, în special cei care sunt în instituţiile de învăţământ. Nu vom avea un târg de Crăciun. Oraşul Techirghiol este destul de micuţ şi nu avem posibilităţi să facem un astfel de târg. Luminiţele de Sărbători vor fi aprinse pe data de 6 decembrie, sunt deja pe poziţie”, a declarat, pentru Cuget Liber, primarul oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu.


Edilul a vorbit şi despre proiectele pe care le are deja demarate, dar şi despre cele pe care vrea să le implementeze pe viitor. Unul dintre ele vizează finalizarea lucrărilor de reabilitare la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”.

„Vrem să finalizăm o parte din proiectele pe care le avem în implementare şi pregătim noile proiecte pentru noile axe de finanţare, care, să sperăm că vor apărea până în vara anului viitor. Dorim finalizarea lucrărilor la Liceul Teoretic Emil Racoviţă, dorim să finalizăm lucrările de reabilitare a teatrului Jean Constantin şi dorim să punem în funcţiune sistemul de racordare a oraşului la reţeaua de gaze. Pregătim mai multe proiecte pe care vrem să le depunem pe fonduri europene. Am primit de la Fondul de Rezervă suma de cinci milioane de lei. Solicitarea acestor bani a fost făcută pentru cofinanţarea reţelei de gaze din Techirghiol. Ne-au ajutat foarte mult aceşti bani. Au fost o gură foarte mare de oxigen. Mai avem trei proiecte pe fonduri europene legate de asfaltare. Unele străzi sunt deja asfaltate, altele sunt pregătite pentru asfaltare”, a mai spus Iulian Soceanu.

Sportul este un capitol foarte important în oraşul Techirghiol, astfel că baza sportivă este îngrijită de către autorităţile locale pentru ca sportivii să aibă unde să se antreneze şi unde să participe la competiţii.

„Baza sportivă este în acelaşi loc. În momentul acesta se finanţează un sistem performant de irigat al terenului de sport. În prezent, irigăm terenul într-o formă clasică cu aspersoare şi cu furtunuri trase pe gazon. Dorim să facem o investiţie de înfiinţare a unui sistem performant. Avem foarte multe grupe de copii la mai multe discipline sportive care practică sport. Terenul nostru de fotbal este omologat pentru disputarea meciurilor din Liga a Doua. În urma solicitărilor pe care cei de la Unirea Constanţa ni le-au adresat şi la iniţiativa domnului primar din Mangalia, Cristian Radu, am pus la dispoziţie baza sportivă pentru disputarea meciurilor de acasă ale celor de la Unirea Constanţa. Ne face plăcere, mergem la meciuri, vizionăm, există foarte mulţi spectatori, fapt care este foarte benefic pentru oraşul nostru. Avem în implementare un proiect de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare, un proiect finanţat prin POIM. Până în acest moment avem 60 la sută din reţele gata. Până la anul, în vară, acest proiect va fi finalizat. Valoarea sa este de 6 milioane de euro”, a concluzionat Soceanu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3322 secunde