Val de demisii ale medicilor și asistentelor, în cel mai agresiv sezon al virozelor, din cauza epuizării

409
Val de demisii ale medicilor și asistentelor, în cel mai agresiv sezon al virozelor, din cauza epuizării - medic-1669658537.jpg
Cel mai agresiv sezon al virozelor din ultimii ani ar putea fi şi cel mai lung, atrag atenţia specialiştii..Din cauza numărului uriaş de prezentări unii medici, dar şi unele asisente au anunţat deja că îşi vor depune demisiile, pottrivit Antena3


Spitalele de pediatrie din ţară rămân zilnic fără locuri de internare, iar medicii sunt nevoiți să accepte cazurile cele mai severe. Supraaglomerate sunt şi secţiile de pediatrie ale Spitalul Marie Curie din Capitală, unde un singur medic îngrijeşte chiar şi peste 100 de copii într-o gardă.


Unităţile de Primiri Urgenţe sunt singura soluţie atunci când medicii specialişti ori cei de familie nu lucrează, spun părinţii. Aceştia cred că centrele ambulatorii de pediatrie promise de Ministerul Sănătăţii ar rezolva problema.

Îngrijoraţi de felul în care evoluează boala sunt şi medicii.


"În momentul în care vine cu obstrucție nazală și cu tuse, va primi diagnostic de infecție de căi respiratorii inferioare care mâine e posibil sa meargă către căile respiratorii superioare si să primească diagnostic de pneumonie.

Trebuie să facem un triaj destul de serios al severității bolii și internăm doar copiii foarte gravi bolnav", a declarat Antohe Alina, pediatru Spitalul Marie Curie.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6858 secunde