Ministrul Petre Daea va participa la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, de la Bruxelles

136
Ministrul Petre Daea va participa la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, de la Bruxelles - daeaparticipa-1670765763.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, participă, în perioada 11-12 decembrie 2022, la reuniunea Consiliului Agricultură şi Pescuit (AGRIFISH), care va avea loc la Bruxelles, informează un comunicat al ministerului de resort. Pe ordinea de zi a şedinţei se vor regăsi aspecte importante pentru sectorul agricol românesc: situaţia pieţei, planurile strategice ale PAC, bunăstarea animalelor, posibilităţile de pescuit pentru anul 2023, indicaţiile geografice, utilizarea durabilă a pesticidelor.

Potrivit MADR, miniştrii vor discuta despre progresele înregistrate în punerea în aplicare a noii strategii a UE pentru păduri pentru 2030 şi vor desfăşura un schimb de opinii cu privire la acţiunile întreprinse la nivelul UE şi la nivel naţional.


Miniştrii vor dezbate situaţia actuală a pieţei din statele membre, în contextul războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, analizând principalele problematici ce vizează criza energetică şi cea a îngrăşămintelor, preţurile ridicate ale factorilor de producţie, precum şi presiunea pe care criza o exercită atât asupra fermierilor, cât şi asupra consumatorilor. De asemenea, oficialii europeni vor desfăşura un schimb de opinii referitor la planurile strategice incluse în politica agricolă comună (PAC) în contextul situaţiei actuale din Ucraina şi al noilor provocări cu care se confruntă atât sectorul agriculturii, cât şi cel al pescuitului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4507 secunde