Aleşii judeţeni vor vota mai multe proiecte referitoare la bugetul instituţiilor din Constanţa

273
Aleşii judeţeni vor vota mai multe proiecte referitoare la bugetul instituţiilor din Constanţa - fondsedintacjciar-1670765951.jpg

Articole de la același autor

Consilierii judeţeni din Constanţa au fost convocaţi în şedinţă extraordinară pentru luni, 12.12.2022, cu începere de la ora 12:00. Pe ordinea de zi se află 16 proiecte care urmează să fie analizate şi apoi votate de către aleşii judeţeni.

15 dintre aceste proiecte fac referire la rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2022 pentru mai multe instituţii din judeţ.

Astfel, vorbim despre Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, despre Biblioteca Judeţeană „I.N. Roman” sau despre Centrul Cultural Judeţean Constanţa, „Teodor Burada”.

De asemenea, consilierii judeţeni îşi vor îndrepta atenţia şi către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa şi în acelaşi timp vor vota şi proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Albatros” Constanţa.


La capitolul educaţie se mai află pe ordinea de zi a şedinţei şi proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Maria Montessori” Constanţa, dar va fi abordată şi rectificarea bugetului Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Delfinul” Constanţa.


În ceea ce priveşte sănătatea, aleşii judeţeni vor vota proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului Achiziționarea de echipamente destinate reducerii infecțiilor nosocomiale pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța și a cheltuielilor legate de proiect.


Teatrul de Stat Constanţa şi Teatrul pentru Copii şi Tineret Constanţa „Căluţul de Mare” nu au fost nici ele uitate de către consilieri şi astfel se va vota rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru aceste două instituţii.

Proiectul de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli și a Listei de investiții pe anul 2022 pentru Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța şi cel privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022 pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța vor fi şi acestea votate în şedinţa de luni.

Totodată, vor fi votate şi rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al judeţului Constanţa pe anul 2022 dar şi rectificarea bugetului Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională Constanța, pe anul 2022.

Referitor la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Delfinul”, se va vota suplimentarea numărului burselor de ajutor social.

Ultimul proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei presupune repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit, încasat suplimentar în anul 2022, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare pe care unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, în mod justificat, nu le pot finanţa din veniturile proprii şi din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4223 secunde