UE își va spori rolul de furnizor mondial de securitate maritimă

114
UE își va spori rolul de furnizor mondial de securitate maritimă - ueisivasporiroluldefurnizormondi-1624470696.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Europeană depinde de siguranța, curățenia și securitatea oceanelor și mărilor. Acesta este motivul pentru care securitatea maritimă reprezintă o prioritate clară pentru ea și statele membre. Ca urmare, rolul Uniunii Europene de furnizor mondial de securitate maritimă va crește în viitor.

Schimbările climatice și degradarea mediului au implicații tot mai mari pentru stabilitatea internațională, inclusiv securitatea maritimă și infrastructura maritimă, și necesită un răspuns colectiv urgent, consideră Consiliul European. Pe viitor, sunt necesare cercetări suplimentare cu privire la impactul schimbărilor climatice asupra securității maritime și trebuie consolidată securitatea cibernetică în toate sectoarele maritime.

Consiliul a salutat crearea Mediului comun pentru schimbul de informații (CISE) pentru supravegherea maritimă, solicitând Comisiei Europene să își continue eforturile de dezvoltare a acestei inițiative în cooperare cu statele membre și cu agențiile relevante ale UE.

Organismul european subliniază că munițiile aruncate în mare și cele neexplodate prezintă un risc ridicat pentru mediu, pentru oameni și activitățile economice pe mare și ar trebui să li se acorde o atenție sporită.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6035 secunde