UE va cumpăra avioane și elicoptere pentru combaterea incendiilor

268
UE va cumpăra avioane și elicoptere pentru combaterea incendiilor - uevacumparaavioanesielicopterepe-1663608581.jpg

Articole de la același autor

Comunitatea europeană trebuie să facă eforturi continue pentru a asigura adaptarea la schimbările climatice și pentru ca natura să devină primul său aliat, a afirmat Ursula von der Leyen – președinta Comisiei Europene, în discursul privind starea Uniunii.

„Iată de ce Uniunea va pleda în favoarea unui acord global ambițios pentru natură, în cadrul Conferinței ONU privind biodiversitatea care va avea loc anul acesta la Montreal. Și vom face același lucru în cadrul COP27 de la Sharm el-Sheikh. Dar, pe termen scurt, trebuie să fim mai bine pregătiți pentru a răspunde schimbărilor climatice. Nicio țară nu poate combate de una singură fenomenele meteorologice extreme și puterea lor distrugătoare.

Vara aceasta am trimis avioane din Grecia, Suedia sau Italia pentru a combate incendiile din Franța și Germania. Dar, pe măsură ce aceste evenimente devin mai frecvente și mai intense, Europa va avea nevoie de o capacitate consolidată. Iată de ce anunț astăzi că în cursul anului viitor ne vom dubla capacitatea de combatere a incendiilor. Uniunea Europeană va achiziționa zece avioane amfibie ușoare și trei elicoptere suplimentare pentru a ne completa flota”, a declarat șefa Comisiei Europene.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4465 secunde