Au început înscrierile pentru IMM-urile care solicită ajutoare de stat

154
Au început înscrierile pentru IMM-urile care solicită ajutoare de stat - auinceputinscrierilepentruimmuri-1663004979.jpg

Articole de la același autor

Schemele de ajutor de stat pentru IMM-uri, în valoare de 4 miliarde de euro, au primit aprobarea Comisiei Europene. Astfel, începând de luni, 12 septembrie 2022, antreprenorii se pot înscrie pe platforma www.imminvest.ro, pentru a accesa fondurile puse la dispoziție prin intermediul Programului IMM Invest Plus, utilizând oricare din componentele sale: IMM Invest România, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Innovation și Rural Invest.

Ajutoarele de stat vor fi acordate sub formă de garanții pentru împrumuturi și granturi ce vor acoperi comisionul de risc, precum și comisionul de administrare pe toată durata de valabilitate a garanției acordate, iar dobânzile aferente creditelor vor fi subvenționate pe o perioadă de până la 12 luni.

Schema de ajutor de stat poate fi accesată până la data de 31 decembrie 2022 și oferă accesul la finanțări de maximum 10 milioane de lei pentru proiectele de investiții pe beneficiar și de maximum 5 milioane de lei pentru capital de lucru. Procentul de garantare poate atinge până la 90% din valoarea împrumutului. Durata maximă a finanțărilor va fi de 72 de luni pentru creditele de investiții și de 36 luni pentru creditele, liniile de credit pentru capital de lucru.


Ajutoarele de stat pot ajunge până la 500.000 de euro pe întreprindere sau unitate administrativ-teritorială, cu excepția domeniului producției primare de produse agricole, unde beneficiarii pot primi până la 62.000 de euro pe întreprindere sau de 75.000 de euro pentru beneficiarii din domeniul acvaculturii și pescuitului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4946 secunde