Ministrul Petre Daea solicită sprijinul Comisiei Europene pentru crescătorii de animale

204
Ministrul Petre Daea solicită sprijinul Comisiei Europene pentru crescătorii de animale - ministrulpetredaeasolicitaspriji-1659270418.jpg
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, i-a solicitat comisarului pentru agricultură și dezvoltare rurală, Janusz Wojciechowski, o derogare privind perioada de retenție a animalelor în ferme, condiție obligatorie pentru acordarea sprijinului cuplat. În scrisoare se cere reducerea perioadei de retenție a efectivelor de la 100 de zile, la ovine și caprine, respectiv de la 6 luni, la bovine, la 90 zile de la termenul-limită de depunere a cererii unice de plată.


Solicitarea ministrului vine în contextul economic și financiar dificil de la nivelul Europei, situație accentuată și de conflictul din Ucraina. Mai mult decât atât, România se confruntă cu o secetă deosebită, care a afectat culturile, în special cele de porumb și floarea soarelui, pășunile și baza furajeră, cu efecte semnificative asupra sectorului vegetal și implicit a celui zootehnic.

Mulți fermieri se confruntă cu dificultăți semnificative din punct de vedere financiar și tehnic, din cauza creșterii prețurilor la input-uri și a creditelor scumpe.


Reducerea perioadei de retenție în situația actuală facilitează scoaterea animalelor de reformă din șeptel și ajută fermierul să asigure furajarea celorlalte animale din fermă în condiții optime.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8609 secunde