Nicolae Ciucă: "Avem în vedere să înaintăm Comisiei Europene a doua cerere de plată din PNRR"

249
Nicolae Ciucă:
Guvernul trebuie să susţină în continuare foarte serios, la nivelul fiecărui minister, îndeplinirea ţintelor şi jaloanelor asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi are în vedere să transmită Comisiei Europene cea de-a doua cerere de plată în luna octombrie, a declarat, vineri, prim-ministrul Nicolae Ciucă.

El a transmis mulţumiri preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru avizul favorabil acordat joi primei cereri de finanţare a României din PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro.

„Această avizare pozitivă a primei cereri de plată se datorează faptului că am reuşit să îndeplinim ţintele şi jaloanele care erau în lista de obiective asumate. Este o activitate pe care Guvernul trebuie să o susţină în continuare cât se poate de serios. Sunt obiective şi sarcini pe care le-am discutat de fiecare dată şi vom continua să le discutăm în procesul acesta de îndeplinire a jaloanelor şi ţintelor, fiecare minister este responsabil pentru îndeplinirea acestora. Şi avem în vedere ca, în luna octombrie, să putem să înaintăm cea de-a doua cerere de plată şi în felul acesta să ne asigurăm că la nivelul Guvernului avem îndeplinite cerinţele de coerenţă a aplicării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Este foarte important să vorbim despre aceste subiecte şi este foarte important să ţinem agenda guvernamentală la nivelul fiecărui minister în parte pe lista de priorităţi cu aceste obiective”, a subliniat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4253 secunde